Foglalkoztatást helyettesítő támogatásnál van tb ellátás?
Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
Nem kapom még, most akarom intézni.
Annyit még azért kérdeznék, hátha tudod, hogy ha háztartási alkalmazottként dolgozom le a 30 napot, akkor arra a 30 napra is megkapom az FHT-t?
Ebben nem vagyok biztos, de azt hiszem, ha a havi 15 napot nem haladja meg a foglalkoztatás, akkor jár mellé. Nálam ez úgy volt, hogy adószámos magánszemélyként fordítok, magamat foglalkoztatom, és amikor dolgoztam, visszamondtam, aztán utólag derült ki, hogy nem kellett volna, mert a 15 napot nem haladta meg egy hónapban. Visszamenőleg utaltak ugyan, de elestem az ellátás egy részétől, mert max. 22800 volt egy hónapra, de a visszamenőleges összeget már úgy kaptam, hogy napi ellátásra bontották és felszorozták. Ez pedig így kevesebb volt.
És azt hiszem, a lényeg, hogy adott időszakra meglegyen a 30 nap foglalkoztatás, akkor nem hívnak közmunkára, de ez a 30 nap nem kell, hogy egy hónap alatt összejöjjön.
És még azt is leírom, hogy szűnt meg az FHT-m. Férjhez mentem, és az egy főre jutónk meghaladta az X összeget, így megszüntették. Törvény szerint, onnantól kezdve tartson el a férjem. Elestem az FHT-tól is, és még a tb-t is fizethettem magam után, ráadásul akkor várandós voltam, nem engedhettem meg, hogy ne legyek biztosítva. Dupla ráfizetés volt, csak azért, hogy a férjem munkáltatója megadja neki a családi adókedvezményt. :S Én meg már nem tudtam akkor dolgozni.
Igen, ez így van, csak akkor kapod, ha se kutyád, se macskád, és az összjövedelem elosztva nem halad meg egy bizonyos összeget. :S
Köszönöm neked még egyszer a válaszod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!