Kicsoda Cthulhu?

Figyelt kérdés
Már rákerestem a neten, de sok konkrétumot nem tudtam meg róla. Kicsoda ő? Jó vagy rossz-e? Képes alakot váltani? Mi a feladata?

2013. jún. 16. 18:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Cthulhu H. P. Lovecraft által kitalált mesebeli lény, akit egy mitológiába ágyazott be, úgy mint J. R. R. Tolkien pl: Szauront!

Ő a világ elpusztítója a történetben, ha feltámad halott álmából, akkor felfal mindenkit. Ő egy hatalmasra nőtt Csillagsarj, vagyis az atyjuk (egy külön faj az űrből).

A Cthulhu hívása című novella szerint a tenger fenekén R'leyh -ban él. Vannak követői, akik általában kalózok, bennszülött törzsek és eszkimók, meg kannibálok és egyéb elfajzott egyedek. A történet szerint tudja az alakját változtatni, vagyis a szárnyát megnöveszteni, vagy a karját, de csak bizonyos kereteken belül. A térfogatából nem veszíthet! De ennek ellenére halmazállapotot is tud változtatni, mint a víz.

Egyéb írások szerint az arab Kadhulu szóból született, mely "hitehagyottat", "hitszegőt" jelent.

Ő a sci-fi Sátán! Vagyis minden baj okozója.

2013. jún. 17. 11:25
 2/21 A kérdező kommentje:
Ez remek leírás! Nagyon köszönöm. :D
2013. jún. 17. 16:53
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Ááá... ez semmi! Lovecraft fannak tartom magam, ennek ellenére jó pár megjelent művét még nem teljesen tudtam értelmezni. Ajánlom a Cthulhu hívása szerepjáték könyvet. Abban mindent megtalálsz róla! 3500 Ft körül van a Bookline-on.
2013. jún. 17. 16:58
 4/21 A kérdező kommentje:
Meg fogom venni mindenképp. Már nagyon érdekelte az egyik barátnőmet. Egyszerűen oda van Cthulhu-ért, mintha a szerelme lenne. :DD Mondjuk az ilyen karik mindig is tetszettek neki.
2013. jún. 17. 17:05
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha ismered a WoW-ot , akkor pluszba megjegyezném, hogy a Blizzard Lovecraft tiszteletére belehelyezett egy szörnyet... egy mérhetetlen vént!

Vannak külső istenek, mérhetetlen vének és "belső" istenek!

Ez a három besorolás létezik. De ezenkívül vannak csoportosítások is, mint pl a tűz lény: a "Szín" , vagy víz lény: Cthulhu, Dagon! Féreg szint: Azt hiszem Azagh-Thoth, de nem vagyok benne 100% biztos.

Amúgy álnéven ő írta a Necronomikont!

2013. jún. 17. 19:54
 6/21 A kérdező kommentje:

Ezt nem is tudtam. :o

Nekem meg bnőmnek csak a south parkban tűnt fel Cthulhu... elvileg benne van. :D

2013. jún. 17. 20:08
 7/21 A kérdező kommentje:

Amúgy, pár kérdés még Cthulhuval kapcsolatban:

-Emberi alakot fel tud venni (biztosra szeretnék menni, ha már alakváltás, tudom olvastam, hogy térfogatát meg kell tartania stb)

-Szólalt már meg valamilyen formában bárhol, amiben szerepel?

-Mennyire gonosz? Voltak konkrét tettei, amiből ez levonható?

-Érzelmeivel kapcsolatban valami info van?

2013. jún. 17. 22:11
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Sejtettem, hogy a South Parkból ismeri! ;)

Nem tudok róla, hogy emberi alakot tudna felvenni (ne felejtsük el, hogy ő egy fiktív lény). Csak a saját szárnyas polipfejű-pikkelyes embertestű fajtáját tudja változtatni korlátolt kereteken belül. Elvileg köddé/párává, vagyis valahogy átlátszóvá tud válni.

Mese róla:

http://www.youtube.com/watch?v=FOHJUrcVdJk

A csillagsarjak az idők kezdetén harcoltak az ősfürkészekkel (H. P. Lovecraft: Az őrület hegyei)

Konkrétan nincs semmi, de az embereket ellenséges fajnak tartja. R'lyeh városában a Földön élnek és az Aldebaran bolygó Hali-tavából származnak.

Érzelmeiről, semmi. Egy okos és gonosz teremtmény.

Érti az Urilia-írást elvileg (egy kitalált szereplő aki csak megjelenik itt-ott).

"Ph'nglui Mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn."

2013. jún. 18. 09:23
 9/21 A kérdező kommentje:
Értem. :) és vannak emberek akiket nem bántana? :) _ tudom jogy fiktív, de bnőm annyira megszállott lett x)
2013. jún. 18. 10:09
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy a barátnőd és nem te lettél megszállott? Esetleg te vagy az, csak valakire rá akarod fogni?

A válaszom PASSZ!

Dunsztom sincs. Valahol azt írják, hogy vannak akiknek megkegyelmez, vannak olyanok is akik hiába a hívei megöli (felfalja).

2013. jún. 18. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!