A Téglavető utca és a Sörgyár utca sarkán (A Lidl-vel szemben) álló romos gyárépületről hol talalhatnék bármilyen adatot? Csak ez az épület, nem egész Kőbánya érdekelne. (Nem tudtam hova besorolni a kérdést. )
894-ben épült a Maglódi út 17 telkén a Polgári Serfőző RT üzeme. A Kőbányai Sörgyár 4-es telepeként működött 1992-ig, majd átvette a South Africa Breweris cég. 1993 novemberében az üzem leállt, a Dél-Afrikai cég kivonult, és eladta a Sörgyárat. A 4-es telep hasznosítására több terv született, végül elkezdték bontani, és a Maglódi úttól majdnem a Sörgyár utcáig mindent lebontottak, csak ez az egy épület maradt meg.A bontott területen 2006-ban felépült a LIDL. Az épülettel kapcsolatban évek óta bontási engedély van érvényben, de közben műemlékké nyilvánításáért is harcolnak. Így aztán jelenleg nem történik semmi, csak egyszerűen pusztul.
Többet nem találtam.
Ha valaki érdeklődő idetévedne akkor itt egy cikk, most találtam
ezt a kérdést már én is fel akartam tenni :D
nagyon durva az az épület, szívesen közelebb mennék
voltál már lent a sörgyár pincejárataiban? ha lesz rá lehetőséged, menj el egy ilyen túrára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!