Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Vígjátéksorozatok alatt miért...

Vígjátéksorozatok alatt miért játszanak be röhögést a poénoknál?

Figyelt kérdés
2013. jún. 15. 09:55
 1/3 anonim válasza:
Mert az új nézőket így akarják meggyőzni, hogy amit néz, az "vicces". Vagy esetleg aki nem értené az elhangzott poénokat, az tudja, hogy itt poénról van szó. Legalábbis szerintem. (Személyes vélemény: Én kifejezetten utálom ezeket, hiszen amikor nézek egy vígjátékot akkor a közönség ne vihogjon már bele állandóan,majd én eldöntöm magamnak , mi vicces és mi nem. De láttam már olyan zs kategóriás disney élöszereplős "vígjátékot" ahol kb. a szereplők minden 2. szava után bevágták ugyanazt a röhögéseffektet, akár viccesek voltak, akár nem a szereplők elhangzott szavai)
2013. jún. 15. 10:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A sorozatokat (ha többkamerás sitcom) élő közönség előtt veszik fel, nem egy hangfájlt szúrnak be minden poén mögé.

Erre a műfajra jellemző a statikus díszlet, színpadszerű stúdió, az évek során kialakult klisés jelenetek, és ezekben a poénok a mondatok végén vannak amihez társul egy hatásszünet - itt nevet a közönség.

Nem mindenkinek tetszik a multikamerás műfaj, de van ennek párja is amiből ezek hiányoznak. Az egykamerás sitcomban nincs élő közönség és nevetés, a felvétel is jobban hasonlít a filmekéhez, a poénok a mondatokba vannak beépítve és nincs hatásszünet, így nem csak a helyzetkomikum adja a poént hanem az interakciók is, és ezek ugyanúgy vígjátéksorozatok.

A Disney azért rossz példa, mert az más célközönségnek készül, így ott máshogy vannak alakítva a jelenetek és poénok. Ha fejlettebb a humorérzéked és érettebb vagy akkor nyilvánvaló hogy nem fog tetszeni. Ettől még nem rossz vagy zs-kategóriás, csak nem neked készül ezért nem neked kell hogy tetsszen. Nem lenne belőlük X évad és sok milliós nézettség ha rosszul csinálnák.

2013. jún. 15. 11:23
 3/3 anonim válasza:
Hogy te is röhögjél!
2013. aug. 8. 13:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!