Ti melyik német középfokú nyelvvizsgát ajánljátok, csak írásbelihez?
Figyelt kérdés
Telcre mentem, de csak a szóbeli része sikerült. 3 éve tanulok németet, a nyelvtanom az elég jó, viszont a szókincsem felejtős, így azért a telc elég nagy falat volt szótár nélkül. Nem nagyon ismerem a nyelvvizsgákat origóról meg eclről hallottam véleményeket eddig. Origón gondolkodtam, de azt hallottam, hogy ott elég magasak a ponthatárok.
Véleményeket meg tapasztalatokat is írjatok, meg esetleg ötletet:)
A segítségeket előre is köszönöm!
2013. jún. 14. 15:16
1/5 anonim válasza:
Goethe Institut. Neten nézz utána, barátnőmnek bevált :)
3/5 anonim válasza:
Ha a szókincs miatt nem sikerült, akkor az ECL-t is felejtsd el, mert ott viszont 2 200-250 szavas baráti levelet kell írni.
Szerintem az Ösd-t próbáld meg, az be szokott válni.
UI: szerintem a telchez nem kell nagy szókincs, nekem sincs az és mégis sikerült. esetleg azt is érdemes megpróbálnod még egyszer
4/5 anonim válasza:
Vagy az Euroexam van még. Az elvileg most nagyon le lett egyszerűsítve, nézz utána!
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2013. jún. 23. 21:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!