Mi a véleményetek az oroszországi "Fekete Delfin" nevű börtönről? Szerintem Magyarországon is ilyen börtönök kellenének. Vélemények?
"Minden embernek emberi elet jar!"
Ember, magadnak mondasz ellent. :DD
A "minden ember" kategóriába az áldozat nem tartozik? Nem kell megbüntetni valakit azért, mert nem tartotta be azt, amit TE írtál?
22esre, erre vannak a bortonok, hogy atneveljenek....
Jar az aldozatnak is, igen... epp ez a lenyege a bortonnek, hogy atjavitsa azokat, akik nem tiszteltek mas ember eletet.. meg nem tortentte nem tehetik a buntenyt, hat csinaljak ugy, hogy az elkoveto ne is etelje meg a tettet szabadulas utan
abszolút idejön
ugyanis egy tanult és tapasztalt - no meg megfelelő következtető képességgel rendelkező - ember nem ennyire elvakult
be kell látni, hogy a bűnöző is ember, és nem minden csak fekete-fehér.. sajnos, vagy nem sajnos, ez van
nem látom be mi értelme egy kegyetlen börtönnek... nem ér el semmit, mert elrettenteni nem fog, az biztos.. mert aki gyilkol, főleg aki megrögzötten, az általában nem néz előre, nem figyeli a tettei következményét, csak az aktuális érzelmeknek él..
és tessék, a bolti lopásért mostmár börtön jár.. 1-2 nap csupán, de az is bőven elég, ha egy tábla csokiról van szó.. és egyáltalán nem csökkent a lopások száma! egyáltalán nem elrettentő! szerinted egy idegileg kevésbé behatárolható embert visszatartana a tény, hogy naponta 3x többször rugdossák meg a dutyiban, meg nem nézheti az éjjel-nappal budapestet meg az egyéb szarokat..
szóval akárki vagy, lehet véleményed, de rávilágítanék arra, hogy egy 15 éves, még relatíve tanulatlan, kamasz nem tud átfogóbban gondolkodni.. ez jog, és emberi életek múlnak rajta.. nem lehet arra alapozni, hogy mekkora szemét volt valaki.
Nem 15 éves vagyok. A jog viszont nem egzakt dolog, napi szinten változtatják, lehet rajta változtatni. Nem hogy nem csökkent, nőtt a bűnözések száma. De, elrettentő erejű egy kemény börtön. Írtam, de a videóban is benne van annak a gyilkosnak a vallomása, aki a Fekete Delfinről beszélt.
Valaki - akár te - magyarázza már el nekem, hogy hol van ebben kínzás, meg mi? Magyarázza már el!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!