Hogyan fogadjam el magamat és legyek magabiztosabb? (bővebben lent)
23 éves lány vagyok.Van párom akit mindentől jobban szeretek de sajnos most nem tudunk együtt lenni még jó ideg...(ez még egy plusz probléma az életemben sajnos). Már most se láttuk egymást több mint fél éve és még nem is fogjuk.A problémám az,hogy nem vagyok magabiztos egyáltalán mindig minden kis apróságon elsírom magamat és mindent magamra veszek akkor is amikor nem kellene. Ha a problémáimról kell beszélni nem tudom megtenni sírás nélkül.Nem tartom magam csúnyának de szépnek sem.Annyira nyomaszt az ha látok egy nagyon szép lányt, hogy én is olyan akarok lenni főleg, hogy a párom is az igazán jó csajokat szereti...Mindig mindenkinek megakarok felelni és tetszeni és közben félek attól,hogy kilépek az utcára észre vesznek rajtam vmilyen hibát.Az utcán is mindig lehajtott fejjel megyek utálom ha villamoson buszon kell lennem ha emberek állnak körülöttem vagy néznek borzasztóan érzem magam olyankor.Ráadásul 2 hónapja volt egy nőgyógyászati műtétem is és most egy 6 hónapos kezelésre is járnom kell ahol mesterséges klimaxot idéznek elő, így még inkább nem érzem magam nőnek. És ha Isten is úgy akarja lassacskán újra együtt lehetek a párommal és ő is én is már nagyon szeretnénk babát de a betegségem miatt ez nagyon nagyon kétséges, hogyan fog összejönni..Szóval teljesen kivagyok legszívesebben egész nap teljes csöndbe lennék egy szobába hogy senki ne szóljon hozzám és csak a gondolataimmal legyek.Rettentően hiányzik a párom is és bármi történjék is várok rá, de néha úgy érzem élni sincs kedvem, pedig tudom, hogy más embernek ettől sokkal nagyobb problémái vannak mégis szeretik az életüket és nem depressziósak.Kicsit sokat írtam de remélem vki olvassa és megért vmennyire és tud vmi tanácsot adni.
Előre is köszönöm a választ/okat!
Az emberek 98%-nak kellene pszichológushoz járnia a problémái miatt legyen az bármi,kevesen tudják feldolgozni.
Én túlsúllyal küzdök már gyerek korom óta ,sokan kiközösítettek...stb. Utáltam az egész lényemet.
én se szerettem emberek közé járni ,ki se mozdultam.
A párom segített magamat elfogadni hogy én nem is vagyok csúnya stb.
Az a lényeg hogy írtad a párod a jó csajokat szereti hát te jó csaj vagy másképp nem lenne veled :)
Főleg hogy még gyereket is szeretne tőled ami nagyszerű és drukkolok hozzá :)
Szerintem az a bajod hogy hiányzik a párod.
Légy magabiztosabb,próbálj barátnőiddel kicsit kimozdulni az a lényeg hogy fokozatosan menny emberek közé,hogy elsőnek csak sétálgatni utcán ahol nincs sok ember vagy valami parkba baráti társaságba elég 1 ember is vagy rokon bárki akivel elmehetsz,és így szép lassan barátokkal elmenni több helyre ahol egyre több ember van.
nálam ez bevált 6 hónapig tartott míg a nehezén túlléptem,de most egyre könnyebb.
Az a lényeg hogy amikor majd sétáltok emberek között akkor próbálj a barátaidra figyelni ne másokra.
A másik dolog ,ha van olyan támaszod aki csak meghallgat anélkül hogy lehurrogna vagy valaki akit úgy ismersz akkor mond el neki sírással is de mond el neki majd úgy is ad valami tanácsot amitől megkönnyebbülsz.És ha megint olyan rossz érzésed támad akkor csak gondolj arra amit mondott.
Gondold azt hogy "már megint hülyeségeket képzelek ,a többieknek van igaza"
Lehet hülyén hangzik ,de én ezt szoktam amikor magam alatt vagyok és segít mert átgondolom és így van.
Majd idővel könnyebb lesz minden,csak fel a fejjel :)
Minden embernek kell valami nyugodt hely ahol csak a saját gondolataival lehet,de arra is kell figyelni hogy ne gubózzunk be túlságosan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!