Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen az IDEÁLIS...

Szerintetek milyen az IDEÁLIS ember?

Figyelt kérdés
Fizikai kinézet, szellemi kapacitás, viselkedés...
2013. máj. 14. 19:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

elfogadja a másik ember olyannak amilyen, és nem tekinti se jobbnak, se rosszabbnak magánál

a fizikai kinézet pl abszolút lényegtelen, ha a fenti elv érvényesül, ahogy a szellemi kapacitás is.. kinek több, kinek kevesebb... csak akinek kevesebb, az kevésbé fogékony az empátiára, kevésbé képes elfogadni a másikat

visekledése pedig békés, harmónikus.. és ettől a környezete is azzá válik:)

hogy ehelyett milyen a REÁLIS ember, azt leírtad a civilizációs kérdésed alatt:D

2013. máj. 14. 19:55
 2/16 anonim ***** válasza:

Az ideális ember az, aki megfelel a társadalmi normának.

A normát meg behatárolják egy átlaghoz.

Ilyen norma pl a testsúlyindex is!

2013. máj. 14. 20:02
 3/16 A kérdező kommentje:

Azok az emberek, akik megfelelnek a jelenlegi társadalmi normáknak, nem tekinthetők ideálisnak sem szellemileg, sem fizikailag. A mai norma a birka gondolkodású, elhízott, puha ember.

Az ideális embernek szellemileg mindenki felett kell állnia, testileg pedig magas, sportos, egészséges. Ha ez nincs nem lehet ideális.

Ideális nem egyenlő átlagossal!!!

2013. máj. 14. 20:11
 4/16 anonim ***** válasza:

ha megmondod a kérdésre a választ, más válaszát meg nem fogadod el, minek tetted fel a kérdést?

de ha már belemegyünk.. ideális.. ideális mire?

2013. máj. 14. 20:17
 5/16 A kérdező kommentje:

Ideális a magasabb rendű célok megvalósítására. Az olyan ember, akinek sikerült legyőznie önmagát.

Megszabadult az önzőségtől, nincsenek igényei (nem a mostani igénytelennek tartott értelemben), jobban átérzi a világot, mint az átlagos emberek, és közelebb áll a természethez!

Azért tettem fel a kérdést, mert kiváncsi vagyok mások mit gondolnak erről. Nem biztos, hogy az én válaszom a tökéletes válasz.

2013. máj. 14. 20:28
 6/16 anonim ***** válasza:

ha érdekel más véleménye, akkor ne nyomd el azt!

attól függ mit tekintesz felsőbb rendű célnak... ha az emberiség fejlődése (nem technológiai, hanem értelmi, jóléti) ez a cél, akkor az erre ideális embernek elég, ha okos, és empatikus

ehhez nem muszáj sportosnak lenni, és nem szabad a természethez sem fanatikusan ragaszkodni.. értelmesen civilizáltnak kell lenni!

de olyan földtől elrugaszkodott vagy, mintha a világ megváltása ilyen dolgokon múlna... és lenne értelme ilyen kérdéseket boncolgatni..

2013. máj. 14. 20:36
 7/16 A kérdező kommentje:

Az ember jóléte nem olyan fontos, sem a kényelme. A lényeg a természethez való visszafordulás!!!

Van értelme ilyen kérdéseket boncolgatni. Ha szerinted nincs, ne válaszolj folyton, bár engem nem zavar. Azt hiszem Te pedig nagyon földhözragadt vagy. A következő kérdésemre is Te fogsz majd válaszolni?!

2013. máj. 14. 20:43
 8/16 anonim ***** válasza:

bocsánat, azt hittem ez az oldal ezért van:D

jólét alatt nem azt értem, hogy minden nap alatt a fotelben ülve bezabálhassunk, meg mindenünk meglegyen, hanem azt, hogy ne a koszban-mocsokban kelljen élni fertőzések közepette, éhhalál küszöbén, stb...

fontos a természet

de nem tud lépést tartani az emberrel

és az ember képtelen élni nélküle

például ha beoltatod magad, az sem természetes, viszont az oltás egy lépés az egészség, mint felsőbbrendű cél, felé.. de példa erre az antibiotikum is pl

vagy a rezervátumok, természeti parkok sem természetes dolgok, de a veszélyeztetett állatok, így az állatok, védelmére szolgálnak:) pedig amúgy egy faj kihalása természetes dolog, bár nyilván, nem ilyen ütemben

a kérdés boncolgatásával nincs gondom, csak nekem úgy tűnt, hogy a kérdéseket olyan hangnemben tudod feltenni, megmagyarázni, indokolni, mint aki megcsömörlött a világtól (ami amúgy érthető) és panaszkodik, és "miért teszed ezt velem?" típusú kérdéseken gondolkodik, amikre konkrét válasz soha nem lesz.. és konkrét eredmény sem

2013. máj. 14. 20:51
 9/16 anonim ***** válasza:

"Azok az emberek, akik megfelelnek a jelenlegi társadalmi normáknak, nem tekinthetők ideálisnak sem szellemileg, sem fizikailag. A mai norma a birka gondolkodású, elhízott, puha ember." (Szerinted! De én az igazi normáról írtam!)

Szerintem te össze kevered a fogalmakat.

Az, hogy átlagában milyen lett a társadalmi megjelenés, még nem azt jelenti, hogy az a norma, az elvárt.

Mert ha szerinted azt jelenti, akkor erősen el vagy tévedve!

Ez esetben viszont a te intelligenciád is megkérdőjelezhető, mert fingod nincs a kettő különbségéről! (pedig egy szakadék van a két dolog között!)

A norma rendszer meg pont az alapján van meghatározva, ami által egy ideális elvárt egészséges példányt eredményez, mely a legjobbat hozza ki az egyedből minden területen!

Így, olvasva a kérdező további gondolatmenetét, emlékeztet engem ez az ideológiára, a múlt hibáira, mely a történelemben már egyszer fő szerepet kapott, csak ott úgy nevezték el, hogy árja nemzet, árja faj!

Lehet ezt szépítem meg cukormázzal bevonni, a kérdező szélsőségesen gondolkozik!

És az bizony rasszista, aki lenéz egy csoportot csak azért mert nem felel meg az ő elvárásainak! Főleg ha diszkriminál egy fajta típust, olyan vonásokkal mint pl az elhízottak..!

Szóval ha nem sportos akkor ne is éljen, közösítsük ki?

Ahogy én olvasom, a kérdező valóban nem a véleményekre kíváncsi, hanem fújja a magáét, fügétlenül attól, hogy mi az igazság!

2013. máj. 14. 21:24
 10/16 A kérdező kommentje:

Az én "diszkriminációm" nem irányul népekre, bőrszínre, származásra. Csak a defektív dolgokra, amikor valaki nem akar vigyázni saját magára, illetve másokra. Nem törekszik a maximumot kihozni magából, megelégszik az átlaggal.

Egyébként szerintem az IDEÁLIS EMBER valami olyasmi, mint Nietzsche: Ím, ígyen szóla Zarathustra c. könyvében, meg van fogalmazva !

Az emberi tökéletességre való törekvést nem kell rögtön a nácizmushoz hasonlítani. Nincs jobb "faj" mint a másik, csak a szellemi és fizikai idealizmus számít, ami elválaszthatatlan. Szellemin azt értem, hogy valaki aki érti a természetet. (Egyébként az akkor "tökéletes fajtájúnak" tartott nép tele van ronda, elhízott, birka agyú disznókkal. :D

2013. máj. 15. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!