A kung-funak van értelme ha harcról van szó, vagy csak ámítás?
Figyelt kérdés
egyébként kungfuval tényleg lehetéges vajon, hogy valaki hatalams mester legyen ? csak pl MMA-n sosem láttam még winnchunos harcost érted...
vajon hazsnálható egyáltalán a kung-fu ?
az életben ?
érted...
nem tudom elképzelni, hogy vajon egy normális harcban, ami tényleg bunyó hogy nézne ki egy kung-fu harc
tehát ha pl egy saolin 30 éve kungfuzik, és ráküldök egy profi MMA-st, akkor méltó ellenfele lenne, és úgy nézne ki mint a filmekben a meccs ? erre akartam kilyukadni, mert szerintem uygan olyan utcai verekedés lenne...
Senki nem tud nekem felmutatni egy videót, ahol élő verekedés van, és két kungfu-s harcol, és látszik a "hatalmas mesteri tudás" mint a kung-fus filmekben ! Ahol mondjuk a mestert nem lehet megütni, és 4-5 embert megver...
2013. máj. 5. 11:35
11/13 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy van-e oylan mint a filmekbe, hogy két ember küzd, és nem tudják megütni egymást.. És hogy az utcán ha egy kungfus és egy jó MMA harcos megküzdenének szabályok nélkül, a kung-fus képes lenne-e úgy küzdeni ahogy a "filmekben" vagy csak egy sima utcai bunyót látnánk ?
2013. aug. 1. 18:45
12/13 anonim válasza:
jaj Istenem, de idegesítő vagy, már ne is haragudj...a film az film, egy mese, előre megkoreografált, általában kaszkadőrökkel kivitelezett "színdarab", így például egy kungfu filmnek a valóságalapja elhanyagolható...de legyen ez karate film, judo film, aikido film vagy bármi, az akkoris egy film marad, egy előre begyakorolt, betanult mozdulatsorok összesége, nincs sok köze a való világban lezajló bunyókhoz...ott van pl. Yip Man és az a világhírű boxoló összecsapása: nehogy azt gondold, hogy a való életben (ha egyáltalán tényleg megtörtént a meccs) ilyen teátrális, elnagyolt, látványos, órákig tartó küzdelem történt volna...vagy a híres Bruce Lee vs Chuck Norris harc a filmben: azt hiszed a valóságban tényleg ilyen körülményes és "ívelt" bunyó lett volna? A fenéket, mind a kettő egy harcedzett, masszív, erős, profi, nagy tudással rendelkező, mester színtű harcművészek volt! Igazából úgy lerohanták volna egymást, mint az atom és győzött volna a jobbik...de Yuri Boyka, Steven Seagal vagy Jet Lee sem úgy küzd a valóságban, mint a film vásznon...pont Jet Lee mondta (visszakanyarodva az MMA-s kérdésedre) hogy a BÖLCSŐD LESZ A KOPORSÓD című filmben egy tucat profi nehézsúlyú ketrecharcossal kellet megküzdeni egyedül, akiket természetesen a vásznon másfél perc alatt ledarált, úgyhogy ő egy öklöst sem kapott! A film után azt nyilatkozta hogy az a jelenet az egyik kedvence, azonban a való világban egyikük ellen sem bírta volna tovább harminc másodpercnél a ketrecben,pesig ő is egy igen nagy tapasztalatokkal rendelkező harcművész, tehát ennyit a kérdésedről...egyébkébt amit eredetileg kérdeztél, az alapjáraton butaság! Ha már ennyi ideje foglalkozol karatéval tudhatnád , hogy ilyett nem kérdezünk hogy "egy kungfus leverne-e egy MMA-st az utcán"...nincs jobb vagy rosszabb stílus, minden az egyén képességeitől függ...egy rendszeresen sparringelő, évek óta harcművészettel foglalkozó, jó erőnlétű, gyors és határozott kungfus alighanem nagy kihívás elé állítja a legprofibb ketrecharcost is, azonban mondjuk egy Wing Tsunos srác, aki csak pár hónapja tanulja azt a "stílust", de már ötödik tanulófokozattal rendelkezik, mert megvette nagy pénzért a rangját, soha életében nem tapasztalt egy randorit sem, fizikai állóképessége nulla és még edzésen nyomják is bele a MÁDAY MARKETINGET, hogy ez harcművészet a leghatékonyabb az összes közül és ha még egy-két évig csinálja, akkor lazán szétkapja az összes késes cigányt, kigyúrt állatot, eszetlen boxolót és még sorolhatnám, azt az illetőt egy amatőr MMA-s izomból nekiront és letepri az utcán, a földön pedig addig üti, amig lélegzik...remélem minden kérdésedre kielégítő választ adtam!
13/13 anonim válasza:
elnézést az elírásokért, telefonról nem könnyű ennyi szöveget bevinni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!