Katolikus apáca szeretnék lenni de nem neveltek vallásosan (többi lent)?
Én nem vagyok vallásos, de tiszteletben tartom mások akaratát/döntését.
A mondás úgy szól: Isten háza mindenki előtt nyitva áll.
Ha te a vallásban látod a végső menekvést és megnyugvást akkor bármikor nyitva áll előtted a kapu hogy belépj.
Viszont apácához ha jól tudom szüzességi fogadalmat kell tenned.
"és mert csalódtam a férfiakban nagyot"
Kettőt találhatsz, hogy Isten és a Fia milyen nemű. És a Biblia alapján egyik sem tűnik feministának.
Nem tudom, hogy hogy állsz a dologgal amit írtál, ezért gondoltam én is hozzászólok. Az hogy nem neveltek vallásosan, nem feltétlenül akadálya ennek a dolognak. Ennek a zárnak a feloldása, a sok ima.
Igaz, hogy egy hosszú folyamat amíg átesel az elsőáldozás és a bérmálás szentségein.
Javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot egy romai katolikus lelkipásztorral, amennyiben komolyak a szándékaid. Beszélj vele,a keresztelésről, ő fel tud készíteni, hogy majd el tudd végezni az első szentgyónásodat, és szentáldozáshoz tudj járulni. A bérmálás meg majd utána fog jönni amit majd a egyházmegye érseke vagy püspöke fog kiszolgáltatni.
S próbáld meg vele átbeszélni a szándékaidat :)
Imádkozz sokat, hogy meghalld az Úr szavát! :)
Szép dologban gondolkodsz, ez kétségtelen.
Nem tudom hány éves vagy, de az amit szeretnél, szerintem egy gyönyörü hivatás. De persze ezt egyedül nem fogod tudni véghez vinni. Isten segítségével viszont igen :)
Fogadd meg a tanácsom, beszélj egy lelkipásztorral a szándékodról. Ő majd fog tudni neked olyanokban segíteni, hogy rágyere, valóban ezt akarja tőled Isten.
S az ima is nagyon sokat tud segíteni:)
Én szívből kívánom, hogy amit akarsz azt érd el. Esetleg ha majd sikerült döntened biztosra, még írd meg. Szívesen elolvasnám :)
Kérdező, nem tudom, hány éves vagy. De (bocsánat, nem bántásból írom) nem tűnik olyan komolynak a hivatástudatod, sokkal inkább csak azért, mert csalódtál a férfiakban stb. Hidd el, hogy csak emiatt nem lesz az emberből jó apáca. Aki csak amiatt akar az lenni, mert csalódott a pasikban, előbb-utóbb úgyis rájön, hogy ez nem az ő útja.
De persze azért mindenképpen érdemes elkezdened ismerkedned ezekkel a dolgokkal, a vallással, a többiek már leírták, hogyan. Csak az a lényeg, hogy jól gondold meg (mondjuk nem is megy gyorsan, míg apáca lesz az emberből, van jelöltidő, noviciátus stb.).
Sok sikert a döntéshez!
Kedves kérdező :)
Sikerült-e valamilyen döntést hoznod? vagy sikerült-e valamit is előre lépned az elgondolt életben? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!