Mi kell ahhoz, hogy valaki apáca lehessen? 14/L
Szerintem egyszerűen csak be kell vonulnod egy zárdába, de igazából fogalmam sincs. Inkább azt mond meg miért akarsz apáca lenni?
15/f
Találtam neked egy másik kérdést ami hasznos lehet.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
első voltam
Keresztanyám apáca, éppen tegnap beszélgettünk erről. Bérmálni már kötelező. Anélkül nem fogad be egy közösség sem.
Az első dolog az, hogy megtérj. Ha pedig később is úgy érzed, hogy a szerzetesi életet választod, akkor keress egy közösséget, akikkel szimpatizálsz. A ferences rendet ajánlom, a bencés pl nagyon elit rend.
Szeretlek szép Jézus
Mert fölötte jó vagy
Minden szeretetre
bizony, te méltó vagy
Jóvoltod s irgslmad a bűnöshöz mily nagy
Te gyarló szolgádat engemet el ne hagyj.
Erős kezeiddel ültess jó palántát
Szívedből szívembe kegyelem virágát
Tégy Uram nemessé, oltsd be szívem ágát
Hogy hozzon az égből jó gyümölcsöt, drágát!
Ezt nap mint nap fohászkodd el, illetve kérd Istent, hogy mutasson nap mint nap vezetésével utat, hiszen a zárdáig még hosszú az út és a családnak sem lesz könnyű elfogadnia.
Minden este pedig térdelj le az ágyad mellé és imádkozd el háromszor:
Felajánlom a mi Urunk Jézus Krisztusnak testét és vérét, lelkét és Istenségét engesztelésül bűneimért és az egész világ bűneiért. Jézus fájdalmas szenvedéséért irgalmazz nekünk és az egész világnak.
Mielőtt munkába/tanulásba fognál, kérdd Istent:
Jézusom szeress engem!
Jézusom, mutass utat!
Jézusom irgalmazz nekem, szegény bűnösnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!