Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a szomszédom...

Mit tegyek, ha a szomszédom lelőtte a macskámat, de konkrét bizonyítékom nincs ellene?

Figyelt kérdés
Elég h*lyén hangzik a kérdés, de már több macskát lelőtt, el is van dugva a légpuskája, habár engedélye van rá, de már láttuk is egyszer mászkálni vele, és lövöldözni, egyszer még a házunk falába is betalált. Kocsmáros. Egyébként tehetek feljelentést ismeretlen tettes ellen, de csekély az esélye, hogy kiderül, hogy ő volt. Másoknak nincs légpuskája a közelben sehol, kis falu. Van röntgenfelvétel a macskában lévő golyóról (szoknyás lövedék), az orvos is azt mondta, föl kell jelenteni. De ha őt feljelentem, és nem jutnak eredményre, még engem vesznek elő, mert ok nélkül jelentettem fel. Gondoltam, hogy ha egyszer összejön, csinálok róla képet amikor éppen lövőhelyzetben van, de az ki tudja mennyi idő, és a hatóságok még lehet, el sem hiszik, hiszen könnyű azt hamisítani. Nem tudom mit tegyek, több macskámat is lelőtte már, és talán másokét is. A szomszédom.

2013. ápr. 23. 15:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
42%

Ha a saját telkén csinálta akkor a rendőrség valószínűleg nem is fog foglalkozni vele.

ráadásul a rendőrség meg tudja vizsgálni a fegyvert, hogy a lövedék abból származik-e, vagy más fegyverből!

Ezt még valaki előttem írta ki a kérdésedre. Nos ekkora f@szságot én még nem hallottam. Először is a légpuskák lőszerei mind VAGY 4,5mm VAGY 5,5mm. Lőszergyártókból rengeteg van, sok hasonló is van, és tegyük fel valahogy sikerül kiszedni a tetemből, akkor sem valószínű hogy felismerhető, ugyanis a lövedék DEFORMÁLÓDIK. Ha valami csodával határos módon mégis megtudják állapítani a lőszer fajtáját akkor is, más is használhat ugyanolyan lőszert. Ez úgy hülyeség ahogy van.

2013. ápr. 23. 17:15
 22/26 anonim ***** válasza:
34%
ja és bocs, nem tetem hanem test. Ha így jobb. Ha viszont a kocsma területén lövöldözte őket akkor az jogszabályba ütköző. Nem vihet légfegyvert szórakozóhelyekre ahol emberek vannak. Úgyhogy ha feltétlenül nem akarod személyesen megbeszélni vele, ami kézenfekvő lenne, akkor rendőrségen hivatkozhatsz közterületen való légfegyverhasználatról. Azzal komolyabban megszívathatod mint hogy a macskád miatt panaszkodsz, az valószínűleg őket annyira nem érdekelné. Ha macska meg még él akkor meg pláne.
2013. ápr. 23. 17:22
 23/26 anonim ***** válasza:
68%
hozzátenném azt írtad több macskád is lelőtte már, szóval a tetem kifejezés rájuk nézve helytálló.
2013. ápr. 23. 17:24
 24/26 anonim ***** válasza:
71%
Állatvédő Segítő facebook-on. Jelöld be őket, és majd eligazítanak.
2013. ápr. 23. 17:26
 25/26 anonim válasza:
78%
Verd össze a szomszédodat.Én azt tenném.
2013. júl. 23. 03:31
 26/26 anonim ***** válasza:

Tudom, nagyon outdated, de... A doglott macskakat szepen be-szni a kocsma ablakan, ilyen negy es ot kozott... minden egyes darabot. Amit akarhol talalsz, azt is.

Szerintem a 2-3 torott ablaknal megertene a finom uzenetet...

2015. márc. 17. 05:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!