Mit tegyek, ha a szomszédom lelőtte a macskámat, de konkrét bizonyítékom nincs ellene?
Figyelt kérdés
Elég h*lyén hangzik a kérdés, de már több macskát lelőtt, el is van dugva a légpuskája, habár engedélye van rá, de már láttuk is egyszer mászkálni vele, és lövöldözni, egyszer még a házunk falába is betalált. Kocsmáros. Egyébként tehetek feljelentést ismeretlen tettes ellen, de csekély az esélye, hogy kiderül, hogy ő volt. Másoknak nincs légpuskája a közelben sehol, kis falu. Van röntgenfelvétel a macskában lévő golyóról (szoknyás lövedék), az orvos is azt mondta, föl kell jelenteni. De ha őt feljelentem, és nem jutnak eredményre, még engem vesznek elő, mert ok nélkül jelentettem fel. Gondoltam, hogy ha egyszer összejön, csinálok róla képet amikor éppen lövőhelyzetben van, de az ki tudja mennyi idő, és a hatóságok még lehet, el sem hiszik, hiszen könnyű azt hamisítani. Nem tudom mit tegyek, több macskámat is lelőtte már, és talán másokét is. A szomszédom.2013. ápr. 23. 15:34
11/26 anonim válasza:
Írj az állatvédőknek, úgy biztos ugranak majd az esetre. Remélem megkapja a méltó büntetését ez a szemét...
12/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Tudtok ajánlani álatvédőket esetleg? Békés megyében élek.
2013. ápr. 23. 16:24
13/26 A kérdező kommentje:
állatvédőket* Bocsánat a helyesírási hibákért, de eléggé fel vagyok húzva. :(
2013. ápr. 23. 16:25
14/26 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintetek akár a netes, akár a TV sajtót is jó lenne bevonni a dologba, hogy lendületet kapjon az egész, vagy azt inkább hagyjam?
2013. ápr. 23. 16:29
15/26 anonim válasza:
Hagyd a fenébe, szerintem a te hibád. Ha nem szeretnéd hogy a macskádnak baja essen tarts szem előtt, nem kellemes ha más macskája összesz@rja a kertedet meg leöli az ottani madarakat. Ha tényleg annyira mindent megtettél, akkor meg beszéld meg vele. A rendőrség nem fog semmit csinálni, talán ha megvan a macska tetem (amivel nem hiszem hogy foglalkoznának) akkor-ha beismeri- talán elveszik a puskáját. ENNYI
16/26 anonim válasza:
Tök fölösleges ennyit foglalkozni vele. Úgyis mindenki leszarná az egészet.
17/26 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő nem ugyanaz? :) Neked annyit mondanék, hogy a büdös életbe nem ölt le madarakat, be se ment a portájára, csak a kerítés mellett sétálgatott, egerekre vadászott, és képzeld: nem kötöttem pórázra. De el sem olvastad a leírást, ember. Milyen tetemről beszélsz? Elmondom neked érthetően: A macska élt, amikor megtaláltam, ezért bevitték az orvoshoz, ott megröntgenezték, és kiderült, hogy a gerincébe van belefúródva. Erre azért utal ez a rész: "Van röntgenfelvétel a macskában lévő golyóról (szoknyás lövedék), az orvos is azt mondta, föl kell jelenteni." Nem a tetemet vittem be, te ész. Az ilyenek ne válaszoljanak. Az előbbieknek köszönöm.
2013. ápr. 23. 17:04
18/26 A kérdező kommentje:
És még elmondom, hogy ha még fel is tesszük azt, hogy összepiszkítja a "kertet", ami nincs is, mert kocsma, az az első dolgod hogy lelövöd, mi? Nemhogy beszélnél vele, hogy figyelj már, a macskád folyton átjön. Zavarja el, de ne lője le. Az én hibám, köszönöm szépen. Értelmes gondolkodás, ugye?
2013. ápr. 23. 17:07
19/26 A kérdező kommentje:
Az meg kizárt, hogy beismerje, szívtelen lélek, el van dugva a puskája, tudom is, hogy hol. Aki 2 méterről hidegvérrel, nyugodtan lelő egy nyugvó állatot, aki sohasem ártott neki, az szívtelen, érzéketlen mocsok.
2013. ápr. 23. 17:09
20/26 A kérdező kommentje:
Megint eszembe jutott valami: "tartsd szem előtt". Jó megoldás, ha felszerelek 50 kamerát az utcában és a házam körül, nyomkövetőt a macskámra, kiköltözök az udvarra és árkon bokron keresztül követem?
2013. ápr. 23. 17:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!