Szeretné valaki őszintén tanulmányozni a Bibliát?
Ki a pinám kérte, hogy privát üzenettel zaklass?! Mondandód van -saját kútfőből -és nem új világ ferdítés, őrtorony-, akkor itt a topic, gondolom azért nyitottad!
Üzeneteidet letiltottam.
5/5
Vérfertőzés-Tudjuk, hogy Káin az egyik lánytestvérét vette el feleségül. Később a mózesi törvény kifejezetten megtiltotta az ilyen házasságot. Ma sem megengedett a keresztények között. Miért volt megengedhető, az emberiség történelmének kezdetén? Ádám és Éva tökéletesnek lett alkotva, A Teremtő azt akarta, hogy tőlük származzon az egész emberiség. Akkor csekély volt a veszély, hogy az első generációk gyermekeinél torzképződés forduljon elő. Ezt bizonyitja az akkori emberek hosszú élete is.
Népirtás- nem tudom konkrétan mire gondol.
Fügefa- A nem termő fügefa Izrael nemzetét jelképezte, miként a fügefa külsőleg megtévesztő. Szövetséges viszonyban volt Istennel, látszatra úgy tünt, megtartja rendelkezéseit, mégis hitetlennek és terméketlennek bizonyult a jó gyümölcsöket, /tetteket/ illetően. Még Isten Fiát is elvetette. Szemléletesen azt kivánja bemutatni, milyen sors vár a hitetlen nemzetre.
Én Lót lányaira gondoltam.
Ha pedig még nem találkoztál népirtással a Bibliában, akkor nem olvastad, más magyarázat nincs.
Tudom, hogy hasonlat, de a történet attól még végtelenül abszurd. Vallásalapítóknál úgy tűnik alapkövetelmény a bogarasság. Ha az utcán találkoznál valakivel, aki éppen nagy hangon megátkozza a sarki akácfát, nem tartanád minimum furcsának?
Lót lányai- Elnézést,rengeteg esemény van a Bibliában. Lót az igazságossága miatt élte túl Szodoma és Gomorra elpusztitását, jutalmul mehetett vele két lánya és felesége. A lányok inditéka az volt, hogy utódot akartak, mivel a környéken nem éltek emberek. 2500 év telt el Ádám bünbeesése után, amikor érvénybe lépett a tilalom. 3 Mózes 18:7 "Apád mezitelenségét és anyádnak mezitelenségét fel ne fedd."
Mindenképp iszonyatos, de ami ma történik, hogy nevelőapák teszik ezt gyermekeikkel, még borzasztóbb.
Népirtás- volt bőven a multban Isten által is. Például a kánaániták szörnyü tetteit a régészet feltárta, ami miatt eltöröltettek, de a gibeoniták és Ráháb a háznépével megmentésben részesült.
Mindig előre figyelmeztetve volt egy nemzet, hogy elkerülje Isten itéletét, ahogyan napjainkban is egy világméretű munka által. Ámós 3:7
"Népirtás- volt bőven a multban Isten által is."
Akkor ebből az Istenből nem kérek. Azt hiszem, ezt gyorsan megbeszéltük.
,,Népirtás- volt bőven a multban Isten által is."
Ez mi? Egy újabb tan?
Ilyen emberekből szerintem senki sem kér!
Az embereket nem kell téríteni. Mindenki abban hisz, amiben akar és abban is fog bármi történjen. Maximum, ha valaki valamilyen más valláshoz kíván csatlakozni, akkor segítséget kér, de azt sem interneten keresztül fogja a többség megtenni!
Szerintem már mindenkinek meg van a saját véleménye és kialakult gondolata, amihez ragaszkodik.
Őszintén tanulmányozni a Bibliát pedig nem így fogják.
Szakértők tanulmányozzák és nem félre érthetően, hanem a saját vallásnak megfelelően. Az emberek pedig őket hallgatják, követik a saját hitük szerint!
Legyen itt szó akármilyen vallásról!!!
,, tanulmányozni a bibliát?" - Mindegyik vallásban jelen van az, hogy némely részt kicsit másképp értik, mint a többi. Egy és ugyanazt nem lehet értelmezni, csak ugyanabban a gyülekezetben, ahol azonosat tanítanak!
Szerintem ne itt akarjál téríteni, meg ne ilyen módon, mert ezen az oldalon nem csak keresztény vallásúak vannak, hanem eltérőek is.
Ilyen szavakkal, amikkel írtál... véleményem szerint ne is kezdj bele a tanulmányozásba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!