Személyibe, útlevélbe, jogosítványba miért nem lehet rendes műteremben készült színes képeket bevinni az okmány irodába, hogy azt tegyék be?
mert nem az a célja az ott készült fényképnek hogy agyon Photoshop-olt kép szerepeljen rajta.
Tekintettel arra, hogy azonosításkor minden apró vonás meg legyen a képen, ami az illetőn is megtalálható. Teszem azt anyajegy kisebb arcvonások melyeket egy műteremben készült képnél kiretusálnak javítanak.
Szerintem ami egyperces képek készülnek, azok egyik sem retusált, nem Photoshopolt, és nem is lehet az! Ez régen is így volt! Semmi retus, csak megadott beállítás. (Ennyi fért az árba)
Azért sem lehet ez a magyarázata, mert akkor az USA és hasonló komoly országokba is ezt a gagyizást csinálnák.
De az itt készült színes vízumképeket a nagykövetségek elfogadják... A magyar jogsiba ez nem jó, csak a fekete-fehér homályos, amin nehezen felismerhető a magyar paraszt...:(
Az, hogy ingyen van egy olyan cuccnál amit 5 évente cserélünk - nem hiszem hogy szempont lenne. Az ára miatt meg pláne!
Az azért vicc, hogy '91-ben még színes volt a szig.képem, az útlevél képem, a mostani szig.-em alapján a jó Édesanyám sem ismer rám!
Arról nem is beszélve, hogy külföldön iszonyú égő!!!
Teljesen jogos a kérdésed :)
Én is nemrég csináltattam jogsit, direkt megigazgattam a hajam meg minden, beülök, lefotóznak, megnézem, erre tiszta foltos az arcom, a legkisebb anyajegyek is csak úgy virítanak, a hajam egyik része kerek, a másik fele meg mintha egy háromszög lenne
de hát na, a célnak biztosan megfelelnek ezek a képek is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!