Ti szeretnétek, ha Erdély újra Magyarországhoz tartozna?
"Különben nem hiszem, hogy hazajönnek New York-ból egy szavazás miatt, bezzek a határon túliaknak már levélben is lehet. "
MINDEN külföldön élő magyar kérheti az ország nagykövetségét, hogy szervezzen az ő városában szavazást. Ez lehet egy nevadai kis falu is, onnan is szavazhatnak magyar pártokra.
A magyar kormány a magyar NÉPET képviseli, ez nem okmányfüggő, hanem kultúra, származás kérdése.
Ó barátom, egyszer menj el Erdélybe. Nem azért magyarok, mert beszélnek magyarul és vannak magyar őseik.. :)
Az összes magyar ünnepet ismerik, tartják, várják, készülnek rá, a nyílt elnyomás és integrációs próbálkozások ellenére is kifejezik magyarságukat, fontos a család, az otthon szentsége, az értékek, a kultúránk, a történelmünk.. á, nem lehet leírni. Ha lesz alkalmad rá, menj ki. Olcsó és felejthetetlen nyaralás.
Én ezt a kérdést nem azért irtam ki,hogy két fél veszekedjen.Mindenkinek megvan a saját nézőpontja,hite.A székelyek nem hibásak,hogy Romániában élnek.Nekik is Magyarország volt az Ősföldjük.Csak ugye a románok voltak azok,akik elfoglalták Erdélyt.Ha valaki itt születik és magyarul beszél,magyar ősei vannak,nem tehet róla,hogy román állampolgár lett.Lehet,hogy az őseiknek nem volt lehetőségük elutazni,vagy kijutni Magyarországra.
Én is székely vagyok,mégis Erdélyben élek,voltam kint Mo.-n is.Azon kivül,hogy a székelyek kicsi akcentussal beszélik a magyart és van egy pár román,semmi különbség nincs.Az egyedüli rossz,nekem,diáknak,hogy kötelességem tanulni a román nyelvet,ami rohadt nehéz.
Pace din Transilvania.(Béke Erdélyből)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!