Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ti szeretnétek, ha Erdély...

Ti szeretnétek, ha Erdély újra Magyarországhoz tartozna?

Figyelt kérdés
Ha válaszolsz,írd le,székely vagy,vagy magyar. :]

2013. ápr. 16. 18:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
62%

Igen, nagyon szeretném, bár nem hinném, hogy lehetséges. Legalábbis egyenlőre. Max ha Magyarország háborút robbantana ki, és erőszakkal visszafoglalná, de azt amúgy is megállítanák/elvesztenénk.

Amúgy én Magyar vagyok. Nincsenek Erdélyi rokonaim, meg semmi ilyen.

2013. ápr. 16. 18:14
 2/17 anonim ***** válasza:
86%

Igen, szeretném.

Ők nagyon jó emberek, de ezt úgyse fogja elhinni senki látatlanba. Tessék kimenni, szétnézni, és legfőképpen tanulni. Lenne mit.

Magyar vagyok. Amúgy a székely magyar is magyar.

2013. ápr. 16. 18:19
 3/17 anonim ***** válasza:
55%
Semmi bajom nincs a határon túliakkal, de ezen egyáltalán nem kéne gondolkodni. Azt a területet elvesztettük, bénák voltunk, mások meg szemetek, lényeg, hogy már nem a miénk. Képzeljétek el, milyen világ lenne, ha minden ország vissza akarná szerezni az egykor elvesztett területeit. Például az olaszok elindulhatnának, hogy visszahódítság a régi birodalmukat. Ezzel egyidőden a ruszkik leruhannák a volt Szovjetunió teljes területét, osztrákok elfoglalnák magyarországot stb. Minden egyes négyzetméterre legalább 3-4 egykori nagyhatalom tartana igényt. Egyedül mi vagyunk ilyen korlátoltak, hogy nem tudjuk felfogni a tényeket. Nem beszélve arról, hogy a határon túl területek többségén a magyarok kisebbségben vannak. Vagyis pontosan jó helyen vannak a határok így. Azt meg nem tudom felfogni, hogy miért szavaznak, ha nem itt élnek.
2013. ápr. 29. 02:02
 4/17 anonim ***** válasza:

Az igazságtalan határokat soha, egyetlen nép sem tűrte. Az, hogy a rómaiak fennhatósága alatt tartozott egséz európa, nem jelenti azt, hogy a mai Dánia területén rómaiak éltek. Nem, azok dánok voltak, csak fizettek a rómaiaknak és az ő akaratukhoz igazították a törvényeiket. Attól még az nem római. Erdélyben viszont nem románok érnek, hanem magyarok. Óriási különbség. Az, hogy nincsenek többségben, badarság. Tessék tájékozódni mielőtt ilyet írsz. Rengeteg kifejezetten magyarlakta része van, még az agresszív, román betelepítések ellenére is.

Szavazni pedig akkor is szavazhatok, ha New Yorkban élek magyarként. Akkor a 10 km-re az országtól élő miért ne tehetné?

2013. ápr. 29. 07:54
 5/17 anonim ***** válasza:
69%
Azért ne tegye, mert szeretett kormányunk ezzel akarja manipulálni a választások eredményét. És tájékozódtam, láttam már népességeloszlásról térképeket. A területek többségén már trianon előtt is kisebbségben voltunk. Tudom, hogy vannak helyek, ahol mi vagyunk többen, nem vagyok hülye. De összességében kisebbségben vagyunk. Ezen filózni időpocsékolás, semmi esélyünk nincs ezeket visszaszerezni, a NATO azon nyomban kitekerné a nyakunkat. És a new yorkiak azért szavazhathak ide, te nagyon intelligens, mert Amerikában nem szavaznak. D ezteljesen irreális, hogy valaki Romániában lakik, a Román parlament hoz döntést az ő és országa sorsáról, és közben, pusztán szolidaritásból megengedjük neki, hogy ott is szavazzon. Pedig soha nem élt Magyarországon, és Romániában is szavaz.
2013. ápr. 29. 10:55
 6/17 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 29. 11:18
 7/17 anonim ***** válasza:
Továbbra sem értem, miért tartod fairnek azt, hogy a sok éve new yorkban élő, dolgozó magyarok szavazhatnak persze, a határtól 10 km-re élők meg nem. csak azért, mert valószínűleg kevesebb voksot kapna a szeretett pártod? Ez lenne az észérved?
2013. ápr. 29. 12:52
 8/17 anonim ***** válasza:
64%
Egyáltalán nem szeretem a pártot, de az erdélyieknek nincs semmi közük az itteni ügyekhez. Az rendben van, hogy adunk nekik állampolgárságot, pusztán tiszteletből, de ne szavazzanak itt, mert nincs hozzá közük. A new yorkiaknak sincs, de amíg magyar állampolgárok, nem amerikaiak, addig itt szavaznak. Az nem fair, hogy valakik két helyen is szavazhatnak, úgy, hogy egy részük még soha nem is volt Magyarországon. Ha magyarok akarnak lenni, mondjanak le a román állampolgárságról, és legyenek magyarok. Ez a viktor nagy húzása volt, sok szavazatot szerez így, és lehetőségek kapott a csalásra is, de attól még ne a határon túliak döntsék el, hogy mi a jó nekünk.
2013. ápr. 29. 14:10
 9/17 anonim ***** válasza:
10%

"ne a határon túliek döntsék el, hogy mi a jó nekünk".

Határon túliak, meg nekünk? Ők pont annyira magyarok, sőt, a hozzászólásaidból ítélve meg merem kockáztatni, hogy magyarabbak, mint te. Milyen alapon tartod magad különbnek?

2013. ápr. 29. 14:47
 10/17 anonim ***** válasza:
64%
Ők nem itt élnek, én viszont igen. Különb bem vagyok, de Magyarországon élek, ezért több közöm van az itteni ügyekhez. Ehhez nem kell matematikusnak lenni, mindenki szavazzon egy helyre.
2013. ápr. 29. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!