Hogyan lehet javítani tájékozódási képességet?
Egyáltalán nem tudok tájékozódni. Soha nem tudtam. Az 1. eltévedős élményem 5 éves koromban volt, amikor is anyukám megkért a strandon, hogy dobjam ki a szemetet az 5 méterre lévő kukába. Csak egyenesen kellett mennem, de így is teljesen bepánikoltam, hogy nem találok vissza, a mai napig emlékszem.
Azóta azért javult a helyzet, de csak minimálisan.
4. éve tanulok a gimiben, mégsem vagyok képes egyáltalán még a környéken sem tájékozódni. Nem tudom átlátni, hogy pl ha az udvarról nézem az épületet, melyik részét látom épp (lehet, hogy ez így érthetetlen, ha nem értitek mit beszélek, csak szóljatok :)). Nem boldogulok olyan helyeken ahol már milliószor jártam, ismeretlen helyeken pedig totálisan reménytelen a helyzet. Anyukám azzal nyugtat, hogy ha majd magamra leszek utalva, úgyis menni fog. Hát kétlem.
Egyedül a nagyon kicsi városunkban tudok tájékozódni, mivel már 18 éve itt élek. Azért mondjuk ez így teljesen nem igaz, hiszen (nagyon kínos) de a mai napig teljesen bizonytalanul indulok el olyan helyre (a városon belül) ahol amúgy már többször jártam. Általában a szüleimet megkérdezem előtte, hogy merre menjek pontosan (elég kicsi távolságokról van szó). Útbaigazítást pedig abszolút nem vagyok képes adni...
Szóval elég kínos és még inkább elkeserítő a helyzet, nem tudom van-e megoldás. Remélem tudtok valami megoldást javasolni. Előre is köszi!
(18/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!