Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a MAGYAR tinimagazinok címlapján több az angol szó mint a magyar?

Figyelt kérdés

Már feltettem ezt a kérdést, ki is emeltem de onnan gyorsan eltünt, de érdekelne még pár vélemény...

15 éves vagyok, megvettem az IM magazint és a címlapon az összes címben van legalább 1 angol szó, de van hogy az egész cikkcím angol...szerintetek ez jó így? persze lehet hivatkozni arra hogy manapság már mindenki tud angolul (ami egyébként nem igaz) de ha már leülök olvasni egy magazint szórakozásból, miért kell a szótárt is magamellé vennem?

Gondoltam rá hogyha az IM szerkeztőségébe sok olyan levél érkezne, hogy sok az angol szó a magazinban, talán mérsékelnék...mi a véleményetek a témáról?

2009. szept. 21. 16:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
17%

Pont az, hogy sokan nem tudnak angolul, mer a szerencsétlenek, nem képesek megtanulni még egy nyelvet.

Ez jót tesz, legalább a kiejtés menni fog. Nem vagyunk retardáltak, hogy színezős magazin legyen az IM, vagy mondjuk ne legyen benne betű, mert a magyar gyerekeknek megerőltető olvasni...

2009. szept. 21. 16:54
 2/12 A kérdező kommentje:
Szerinted az Im-nek van szótári értéke az angolnyelv terén? Elég érdekes...abban biztos vagyok hogy az Im nem azért írja tele angol szavakkal a magazinját hogy a fiatalok tanuljanak, ez csak olyan "jujj de menő az angol nyelv, lehetőleg folytsuk el a magyart minnél jobban" dolog...Kérdem én miért kell egy, magyar magazinba annyi angol szó? És senki nem mondja hogy így tanulunk angolul, vagy győzzön meg, mert szerintem a "love" a "sex" a "shop" meg a "party" szavakkal én nem leszek jobb angolos bocsesz! Mert ezek fordulnak elő benne, mert ha lenne ilyen hogy angollecke és leírnák, hogy hogy kérj kenyeret és tejet a boltban vagy nem tudom az tényleg arra lenne jó, hogy tanuljunk, de ezek a kis "jujj de cukker csaj vok, hogy tudok 3 szót angolul" angolszókincs valahogy szerintem senkinek nem válik hasznára....
2009. szept. 21. 18:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nemtom, de rohadt idegesítő... és senki nem fog megtanulni angolul emiatt, max kiterjed a "szókincse" arra, hogy shopping, celeb, meg hasonszőrű társai... Télleg tök jó.

Engem nem izgat, hogy alig makogok valamit angolul, a suliban németet tanulok, az társalgási szinten jól megy, az angol meg majd ha jön, akkor jön.

2009. szept. 21. 18:42
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Ez a trend, ez kell a népnek , el kell fogadni :D Sok tini beszél így, főleg internetes szleng...de már sokan élőbe is. Ezt a korosztályt célozzák meg, hiszen nekik kell a magazin, normális, hogy egy politikai magazinban nem fogják írni, hogy "shopping", mert nem gyerekeknek szól. Egyébként meg nem tesznek bele olyan kifejezéseket,bonyolult szavakat, amiket nem lehetne tudni. :D
2009. szept. 23. 16:43
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó hogy nem elhet érteni, hanem hogy minek kell telerakni angol szlenggel ha egyszer 6 magyar kifejezés van arra a szóra amit muszály angolul beleírni!
2009. szept. 23. 17:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

En sem ertem, hogy miert csinaljak ezt!? A magyar nyelv igy elobb utobb ki fog hallni, mert olyan jo az uj magyar nyelven beszelni, a tinik sem igazan veszik eszre, hogy ez nem trendi! Felhaborito!

32/L

2009. szept. 23. 18:23
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

lehet lepontozni de nekem teccik:D

élvezem hogy értem mi van odaírva:D

megérte tanulni:)

2009. szept. 23. 18:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezert nem veszek ilyen magazinokat a lanyomnak! Tud angolul, de ne szokja meg az ilyen idiotasagokat. Fele magyar fele angol. Az meg milyen????
2009. szept. 23. 18:41
 9/12 anonim ***** válasza:
35%
mert a fiatalok többet tudnak angolul mint magyarul.
2009. szept. 23. 18:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez télleg gáz.

Amúgy is, láttátok már az "igen ember" c filmet? :D Ilyen van: Erdei míting. Meg olyan Angol-magyar kevert szavak...

Amúgy télleg kéne egy ilyen levelet írni!

De az Im ifjúsági magazin, nem?

2009. szept. 23. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!