Mi a véleményetek arról, hogy a MAGYAR tinimagazinok címlapján több az angol szó mint a magyar?
Már feltettem ezt a kérdést, ki is emeltem de onnan gyorsan eltünt, de érdekelne még pár vélemény...
15 éves vagyok, megvettem az IM magazint és a címlapon az összes címben van legalább 1 angol szó, de van hogy az egész cikkcím angol...szerintetek ez jó így? persze lehet hivatkozni arra hogy manapság már mindenki tud angolul (ami egyébként nem igaz) de ha már leülök olvasni egy magazint szórakozásból, miért kell a szótárt is magamellé vennem?
Gondoltam rá hogyha az IM szerkeztőségébe sok olyan levél érkezne, hogy sok az angol szó a magazinban, talán mérsékelnék...mi a véleményetek a témáról?
Pont az, hogy sokan nem tudnak angolul, mer a szerencsétlenek, nem képesek megtanulni még egy nyelvet.
Ez jót tesz, legalább a kiejtés menni fog. Nem vagyunk retardáltak, hogy színezős magazin legyen az IM, vagy mondjuk ne legyen benne betű, mert a magyar gyerekeknek megerőltető olvasni...
Nemtom, de rohadt idegesítő... és senki nem fog megtanulni angolul emiatt, max kiterjed a "szókincse" arra, hogy shopping, celeb, meg hasonszőrű társai... Télleg tök jó.
Engem nem izgat, hogy alig makogok valamit angolul, a suliban németet tanulok, az társalgási szinten jól megy, az angol meg majd ha jön, akkor jön.
En sem ertem, hogy miert csinaljak ezt!? A magyar nyelv igy elobb utobb ki fog hallni, mert olyan jo az uj magyar nyelven beszelni, a tinik sem igazan veszik eszre, hogy ez nem trendi! Felhaborito!
32/L
lehet lepontozni de nekem teccik:D
élvezem hogy értem mi van odaírva:D
megérte tanulni:)
Ez télleg gáz.
Amúgy is, láttátok már az "igen ember" c filmet? :D Ilyen van: Erdei míting. Meg olyan Angol-magyar kevert szavak...
Amúgy télleg kéne egy ilyen levelet írni!
De az Im ifjúsági magazin, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!