Szörp hígítás 1:8 de mi az az arány?
Figyelt kérdés
azvan rá írva a szörpös palackra hogy javasolt hígítási arány 1:8
én nem értemhogy ez mit jelent..
2013. ápr. 3. 15:24
1/10 anonim válasza:
1 rész szörphöz 8 rész víz (8x annyi víz)
2/10 anonim válasza:
Hányadikos vagy? Azt jelenti hogy egy térfogat szörphöz 8 térfogat vízet kell adni!Beleöntesz egy edénybe 1dl szörpöt és hozzáöntesz 8dl vízet.
3/10 anonim válasza:
Ez nem úgy van, hogy az össztérfogat 8, és ennek 1 része víz? Tehát 7 rész víz és 1 rész szörp?
4/10 anonim válasza:
Vagyis dehogy 1 része víz!!! 1 része szörp, csak ne figyelek! ☺
5/10 Tom Benko válasza:
B.P.-nek van igaza. Beöntesz valamennyi szörpöt, és ezt adott mértékben felhígítod. Pl. kimérsz 1 dl szörpöt, és 8 dl-ig felöntöd vízzel. Ez kb. 7 dl vizet jelent, de nem pontosan az elegyedési kontrakció miatt.
6/10 A kérdező kommentje:
huh köszi most akkor 1 decihez 7 deci vagy 1 decihez 8 deci?
2013. ápr. 4. 21:31
7/10 anonim válasza:
Ízlés szerint, legalább is én nem szoktam méregetni. Az aljára egy kicsi szörp, aztán rá a víz.
9/10 Szörpmester válasza:
Az 1 : 8 hígítási arány azt jelenti, hogy 1 liter szörpből 8 liter üdítőt tudsz előállítani.
A szörpök hígítási arányának címkén való feltüntetésére a gyártó két lehetőség közül választhat.
Az adott példánál maradva:
Hígítási arány: 1:8 ( 1 liter szörpöt hígítsz fel 8 literre.)
Hígítási arány: 1+7 (1 liter szörp + 7 liter víz = 8 liter)
Mind a két esetben ugyanaz az eredmény, de az 1:8 arány félre értelmezhető, mint ez adott válaszok nagy részéből is kiderül.
Hidd el, szörpgyártással foglalkozok.
10/10 anonim válasza:
Műanyag palackból miért nem annyira finom, mint amikor törékeny üvegből készítem el? Nekem legalábbis a műanyag üveges változatoknak mellékíze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!