Hogyan rendelkezhetem a holtestemről, ha fel akarom ajánlani tudományos célra?
Figyelt kérdés
Miután meghaltam felajánlanám a holtestem a kórháznak, hogy azt csinálhassanak vele amit akarnak. Az érdekelne, hogy hol kell ezt jelezni? Elég csak a végrendeletembe beleírni? Ilyenkor gondolom nincs temetés vagy a kórház gondoskodik róla?2013. ápr. 2. 08:52
1/6 anonim válasza:
be mész a helyi hullázba és ott ki töltesz egy papirt bp ez üllői ut 93 ha jol tudom és ha meg halsz tested anatomia része lesz ,vagyis rajtad tanulnak majd a diákok friss dokik.
2/6 anonim válasza:
amugy miért nem leszel szervdonor élettet menthetnél.
3/6 A kérdező kommentje:
Halottan is lehetek szervdonor? Ha meghaltam azt csinálhatnak a szerveimmel amit csak akarnak. Ezt hol kell intézni? Ja és vidéki vagyok szóval nem kell pontos cím csak hogy pl. mint felül, hogy a hullaházban.
2013. ápr. 2. 12:36
4/6 anonim válasza:
a 2 nem egy dolog téma, mert ha anatomiának adod a testedet akkor halálod után be dobnak egy hutőbe még nem fognak rajtad tanulni, ha pedig szerv donor leszel, és időben találnak rád pl, autobaleset de még élsz , korházig életben tartanak és amit lehet kiszednek belöled.
5/6 A kérdező kommentje:
Szóval nem lehetek egyszerre kettő? Ha nem találnak rám időben akkor hűtő, ha meg igen akkor meg donor. A "felesleggel" mit kezdenek utána, ha donor vagyok?
2013. ápr. 3. 07:37
6/6 anonim válasza:
Háziorvosnál érdeklődj a szervdonorságról, biztos segít hogy hogyan kell regisztrálni. Én Angliában élek és itt eleve nyilatkozni kell róla ha dokinál regisztrálom magam.
Az anatómiás részt nem tudom sajnos, de háziorvos elképzelhető hogy ezt is tudja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!