Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek attól még lehetek...

Szerintetek attól még lehetek jó Gyűrűk Ura rajongó, hogy nem olvastam el a könyvet, se ilyen Szilmarilokat és egyebeket? Részleteket nem tudok a sztorival kapcsolatban túlzottan.

Figyelt kérdés
A filmet azért láttam és a wikipédián olvasgatok róla.

2013. ápr. 1. 16:55
 1/6 anonim válasza:
Szerintem azért nyilván természetesebb, hogy úgy vagy gigamega fan, hogy ismered a szereplők minden lépését, de az én bátyám sem olvasott egy könyvet sem, és mégis minden napunk a Gyűrűk Uráról szól. Szóval igen, lehetsz.
2013. ápr. 1. 17:02
 2/6 anonim ***** válasza:
lehetsz, de ajánlom olvasd el a könyvet, más mint a film. vagy inkább mondanám úgy hogy a film más mint a könyv, sok részletet kivettek belőle, illetve kisebb-nagyobb dolgokat teljesen átírtak.
2013. ápr. 1. 17:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehetsz, de ha konkrétan csak a filmet láttad, akkor rengeteg dolgot nem tudsz a sztorival, és Középfölde világával kapcsolatban. A trilógia közel 1500 oldalas, namost a filmben ennek jó, ha összesen 10-15%-a megjelenik. És nem csak kevésbé lényeges mozzanatok, mint a vándorlás egy-egy pillanata (bár ott is vannak érdekességek), hanem olyanokat is kihagytak, mint pl a Megye felszabadítása.
2013. ápr. 1. 17:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hááát.... Szívom a fogam... Természetesen lehetsz rajongó, de könnyen felsülhetsz ha egy olyannal foytatsz eszmecserét aki olvasta a könyvet. Tehát mielőtt ilyen beszélgetésekbe kezdessz, mondd h csak a filmet láttad. Ajánlom neked az összes Tolkien mű(ve)t, nekem nagyon tetszettek.
2013. ápr. 16. 17:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja és még valami. A kiejtésekkel nagyon vigyázz, mert a filmben szinte mindent rosszul ejtenek. Én szinte sírógörcsöt kaptam amikor a magyar szinkronban Aragorn azt hogy Orthanc, C-vel ejtette. Akkor már csak röhögtem kínomban amikor színpadiasan az Argonath-t ArgonaT nak ejtette. Aztán persze ott van még a CiriT Ungol, meg az OsgiliaT. Remélem páran értitek mire gondolok. ( a th-t az angol pösze hangnak kéne ejteni mint a tooth vagy a thing szóban.) Remélem, kedves Kérdező nem voltam nagyon nyers. Én például beszélgetnék veled a Gyu ról attól még hogy nem olvastad a könyveket. :)
2013. ápr. 17. 20:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Kösz az utolsóval én is elbeszélgetnék a Gyu- ról!
2013. ápr. 23. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!