Üdv! Segítség kellene hozzá jól értő emberkéktől. Van egy GT-S5260-as telóm, árulom neten. Megkeresett egy illető, hogy felajánlana cserébe egy Nokia N97-es telefont. Láttam képet a telefonról, szép állapotban van. Megéri a csere?
Symbian. Régen csúcs volt, persze. Azóta margóra került, és a Nokia nemet mond egy nyílt forráskódú rendszerre (Android), és a saját fejlesztésű, titkos felépítésű, őskövület rendszerét szánja a vásárlóinak. Oké, a telefon az telefon. De ha már okostelefon, ha már a rengeteg ingyenes alkalmazás vagy minden egyes "nagy" alkalmazás elérhetősége esetleg szempont lehet, és még szabad szoftver is a rendszer alatta, akkor sajna marad a rissz-rossz droid mint sokkal kisebb rossz. Fura lenne persze nem dimenzióugrásnak nevezni az öreg, ismeretlen oprendszerű (még csak nem is Badás) Samsungod után, de még mindig kerülőút. Ha iphone-ért vagy windowsos telefonért nem vagy hajlandó annyit fizetni, amennyibe kerül (szerintem is túl vannak árazva), akkor androidos használtan tizenezerért bőven jobb, mint az okostelefonok közt néhány százalékos népszerűségű, Nokia-féle Symbian rendszer betanulásával is távolabb kerülni attól, ami elterjedt, kvázi szabvány, kompatibilis, lehet kb bárkivel beszélni róla, ilyesmi. Szerettem nagyon a Symbiant, talán csak az Amigámat szerettem ennyire annak idején, de sajnos nekem is lépni kellett. 16-ért egy öreg, közepesen lelakott GalaxyMini bőven jobban szolgál PDA-ként, mint bármilyen Nokia tenné (beleértve a win8-as retteneteket is, ez persze csak az én ízlésemet tükrözi), felhőben, a fontos dolgok, tehát elveszni nem fognak, és még a kevés belső flash tár is megoldható varázslással, meg némi sd-hely beáldozásával. Ilyet sose tudtam volna Symbianen.
A régi telóm (Nokia E51) meg megmaradt gond esetére, "magán-cserekészüléknek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!