A SZIE-GTK gazdálkodási és menedzsment ALAPSZAK nagyon nehéz?
Szerintem nem nehéz, de azért kell tanulni elég rendesen, ha nem csak az "éppen meglett a vizsgám, hurrá" kategóriába akarsz tartozni. A gazdasági matek (analízis, valószínűségszámítás) volt számomra a legnehezebb, de ezen kívül a statisztika és a makroökonómia sem egyszerű. Ezek a leghúzósabb tárgyak. Ha ezekre odafigyelsz és a bulikon kívül azért foglalkozol rendszeresen ezekkel a tárgyakkal, akkor nem lesz gond.
A 83%-os alapszintű matek ugyan nem rossz, de akkor a másik tárgyból nagyon jó emeltre van szükséged, hogy bekerülj államira. A fizetősre talán egy kicsit reálisabb az esélyed, persze a plusz pontokról nem írtál... sok mindennek a függvénye...
Kitartást kívánok, ha tényleg elszánt vagy, akkor szerintem bármi sikerülhet! :)
Kegyetlen nehéz büfészak...
Üdv néked a munkanélküliek klubbjában...
Jó úgy okoskodni egy témában, hogy fingod sincs az egészről. Szerinted a gazdmennel nem lehet elhelyezkedni, tehát a menedzsment, a pénzügy, a logisztika, a marketing, a turisztika, az üzleti informatika és a statisztika területei mind halottak, egyikkel se lehet elhelyezkedni - csak néhány szakirányt említettem. Mesterképzésen pedig oda mész ahova akarsz, és nagyon jól el tudsz vele helyezkedni.
Ugyebár minden céghez csak mérnökök kellenek, BME-s villamosmérnök kell hogy legyen a könyvelőtől kezdve a beszerzőig mindenki.
Azok verik általában a nyálukat a mérnökösködésre, akik semmit se tudnak felmutatni az életben, és a kisebbségi érzetüket azzal akarják ellensúlyozni, hogy leszólnak minden szakot amit a pici kis agyuk könnyebbnek ítél.
Én például 4 évig tanultam elektronikát, jó voltam benne, de nem az én világom. És ha én logisztikára akarok menni, mert az érdekel, és nem áll fel minden pnp tranzisztorra ha látok egyet, nekem kéne elnézést kérnem, hogy ezt akarom tanulni. Ez az orbitális gyökérség példátlan esete.
Majd ha lapát lesz,akkor te leszel az első aki sírni fog,hogy brühühü,a marketing meg a mánáger is tudomány. :D
Gondolom azért skippeli mindenki ezeket a szakokat,mert annyira menő és hiperszuper ultragyors módon csap le rá inden cég.
Linkeld már nekem,hogy mit tanultál gazd.menen,hadd röhögjek!
Gondolom pro votlál elektroból és azért hagytad ott a bme-t.Ja.Legalább ne keress kifogást,hogy engem ez érdekel és hasonlók.És van fogalmam róla,mert ismerek a duna mind két oldalát.Gondolom is imerős, a mondás,hogy miért nincs szünet a bme-n.(Mert a szünetben elvégeznék a corvinust :D)
Aki hülye, az semmivel se tud elhelyezkedni. Nem egy ismerősöm végzett 1 éve villamosmérnökin (Kandó általában), és nem találtak azóta munkát egy páran. Miről is beszélünk akkor? Persze, több esélyük van mint a közgázasoknak, de ha valaki tehetséges, az el tud vele helyezkedni. Ilyen egyszerű ez.
Sose voltam BME-n, nem egyetemen tanultam elektrot. De elmondom neked, hogy középiskolában több gyakorlati anyag ment le fél év alatt mint a volt évfolyamtársaimnak a BME-n négy év alatt. Műszaki menedzsert csináltam egy évig OE-n, na az tényleg egy trágya. Viszont matekból ugyanazt vettük mint a Kandósok (igaz kevesebb félév 1-el), és megsúgom hogy közgázon nagyobb volt a követelmény matekból.
Az ilyen "Linkeld már nekem,hogy mit tanultál gazd.menen,hadd röhögjek!"-féle odahányások pedig szépen reprezentálják az értelmi színvonalt, gratulálok. Jómodort úgy látszik nem tanítottak mérnökin.
Hahaha.Ok.
Szóval még a műmenedzsert is bebuktad.Lol.Amúgy semmivel se trágyább,mint egy mérnök.Valahol jobb is.
Aki meg kandó villanytannal nem talál melót,hát barátom,ahelyett valaki más csinálta meg a kandót.Elektronikai,híradástechnikai suliba jártam és nyugodtan állíthatom,hogy a kandó 30%-át ha fedi.Valahogy akiket ismerek,azoknak a suli alatt már 2.-ban melójuk van.Erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!