Szakdolgozatba a wikipédiáról lehet írni?
Figyelt kérdés
A kutatás részhez két városról írtam egy-két információt,de az egyik ismerősömtől úgy tudom ,hogy nem fogadják el a wikipédiát!Kicsit most félek nem akarom,hogy ezen csússzon el a dolgozatom !2013. márc. 27. 09:18
1/4 anonim válasza:
Ezt legjobb lenne abból a forrásból megtudni amelyik felé a szakdolgozat készül. Nem hiszem hogy egy fontos kérdésben egy anonim oldalról egy akár tanácsnak látszódó tippet kellene megfogadni, mert valaki gondol valami és azt neked leírja, majd te lehet hogy rossz munkát végzel miatta.
2/4 anonim válasza:
Ha onnan nézel ki egy két adatot, abból nem lehet semmi baj. Abból sem, ha idézel belőle, csak persze tüntesd fel a forrást is!
A gond ott szokott kezdődni, amikor egyes lusta hallgatók egyszerűen kimásolnak oldalnyi szövegeket, mintha a saját gondolataik lennének.
3/4 anonim válasza:
Alaki szempontból meghivatkozás a fontos, nem a forrás minősége, hivatkozhat vki olyan műre is amit én szemétnek tartok, ha meg tudja védeni az álláspontját. Egy szakdolgozatnál már kötekednék egy Wikipedia hivatkozás miatt, egy középiskolai beadandónál nem.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)!Egy-két szót írtam onnan,nem nagy terjedelemben,de lehivatkoztam ! Remélem nem lesz gond belőle,igaz már nincs visszaút ma adtam le!
2013. márc. 28. 21:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!