Belieria kérdése:
Tudtok szöveget keresni/gyűjteni wikipédiáról arról h vízből és cink-szulfátból hogyan állítjuk elő a vizet? Nagyon fontos.
Figyelt kérdés
víz, cink-szulfát, szöveg2013. febr. 17. 19:49
2/10 A kérdező kommentje:
Silber: hát ez volt a feladt ... hogy igazából ez vízbontás -.- víz és cink-szulfátból h is lesz újra víz -.- nagyon ötletes feladat... már kifolynak a szemeim de nem találok..
2013. febr. 17. 20:04
3/10 Silber válasza:
Úgy érted, cink-szulfát vizes oldatából kinyerni a tiszta vizet?
4/10 A kérdező kommentje:
hááát...szerintem úgy érti a tanárunk... remélem
2013. febr. 17. 20:27
5/10 Silber válasza:
Ha nem mondod meg mi a pontos feladat, hogy akarod elvárni rá a megfelelő választ? Ez kissé abszurd, figyelj már jobban basszus...
6/10 A kérdező kommentje:
Silber: mondtam h szerintem igen... az az igazság h figyeltem basszus csak basszus ha hiányoztam akkor ne várd el h a többiektől többet tudjak meg ha semmit nem tudnak -.-
2013. febr. 17. 20:42
7/10 Silber válasza:
Az oldatot forráspontig kell melegíteni, az elpárolgott vizet meg lekondenzáltatni. Visszamarad a kék só, kondenzátumként pedig desztillált vizet kapsz.
Ha a kék sót tovább hevíted, elveszti a víztartalmát és fehér por képződik belőle. Az elveszített víz szintúgy visszanyerhető.
Megfelel?
8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2013. febr. 17. 21:14
9/10 A kérdező kommentje:
és esetleg vízbontásról nem tudsz vmit? :|
2013. febr. 17. 21:15
10/10 anonim válasza:
Fel kell oldani a vízben valami ionos anyagot, hogy vezesse az áramot, majd két elektródával egyenfeszültséget kapcsolva rá az egyiken hidrogén-, a másikon oxigéngáz fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!