A tanárunk pofozza a diákait, de senki nem mer közbeavatkozni, mit tehetnénk?
Szerintem nagyon súlyos bűncselekmény. Felnőttek között is az, de ha egy felnőttet megpofoznak, az magánvádas, mert a felnőtt tud védekezni, el tudja dönteni, hogy védekezik-e vagy sem, tesz-e feljelentést-e vagy sem. A gyerek azonban - főleg tanárával szemben - nem tud védekezni, ezért a tanár szerintem még annál is súlyosabb bűncselekményt követ el, mintha az utcán ismeretleneket pofozna.
Igen, fontos lenne tenni valamit, éppen azért, amit az Első írt: a gyerekek ha látják a felnőttektől a rossz példát, az rombolóan hat rájuk. Minél előbb jó lenne leállítani ezeket a bűncselekményeket, éppen azért hogy ne legyen az, hogy valamelyik gyerekbe teljesen beég ez a rossz példa.
Jó ötlet beszélni az osztályfőnökkel. Ha viszont ugyanazt a furcsa félelmet, vagy ugyanazt a megjátszott tehetetlenséget látod az Ő arcán is, mint a többi tanárén, akkor nagyon nagy baj van az iskolában. Úgy értem, akkor nagyon nagy a baj a tanárok között is.
A szülők hogy állnak hozzá, hajlandóak segíteni? Sajnos régebben sok szülő rosszul áll ehhez a témához, de talán ma már nem azokat az időket éljük.
Bizonyíték: ha a tanárok furcsán viselkednek, az nagy baj. Akkor valószínűleg beteg közösség van a tanári karon belül is. Ennek lehet sokféle oka, pénzügyi, hatalmi stb.
Azt nem tudom hogy fel szabad-e mobilra vennetek a pofozkodásokat, ezzel kapcsolatban sok vita van, de mivel itt a sok pofozkodással mégiscsak bűncselekményről van szó, ezért szerintem nem lenne belőle bajotok ha észrevétlen felvennétek. Egy komoly bűncselekmény megakadályozásához tudtommal nagyobb társadalmi érdek fűződik, mint a személyiségi jogok mindenáron való védelméhez. Ha furcsán viselkednek a tanárok, akkor ezt is meg lehet próbálni, de fontos lenne még meghallgatnotok olyan felnőttek véleményét, akik jól értenek ehhez a témához.
itt ez névtelen, be se kell mutatkozni, és olyan felnőttek hallgatnak itt meg, akik sok erőszakkal kapcsolatos esetet kezeltek már munkájuk során, tehát valamennyire tudják, mit lehetne tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!