Mik azok az izék az ember szemgolyóján?
Figyelt kérdés
Komolya, biztos mindenki nézte már az eget.. és észrevettetek ilyen apró kis fura foltokat amik mozognak..és ha mozgatod a szemed akkor követnek. Idegesítőek.. és minden embernél van.. elvileg (nincs ilyen hályog vackom), ma úgy előjött a kérdés.. és komolyan mi lehet az? o.O#szem #fura izék
2013. márc. 25. 21:30
1/7 anonim válasza:
Hasonlítanak a spermákra, akik a nagyító alatt fickándoznak. Nem?
2/7 A kérdező kommentje:
annyira ezért nem durvák, ha olyan lenne megijednék
2013. márc. 25. 21:37
3/7 anonim válasza:
Erre gondoltál:
Angol megnevezése: floater
Magyar megnevezése: úszkáló homály
És itt van egy kis leírás róla:
Igazából nem az a probléma ha van, mert mindenkinek van valamennyi.
Hanem ha már annyira sok van, hogy zavarja a látást az jelent gondot.
De ma már rutinszerűen, lézeres kezeléssel, ezt is lehet orvosolni.
4/7 A kérdező kommentje:
áá köszönöm ez az :D ennyi azért nincs :)
2013. márc. 26. 18:55
5/7 anonim válasza:
Értékelem a kérdésedet én is pár napja láttam a jobb szememmel egyet, rohadt idegesítő mint vmi féreg. A hó miatt láttam. Na és új kérdés, nektek van olyan h felnéztek a kék égre és ilyen csillogó fehér szemcséket láttok, mintha csillámport szórnának, csak ezek kavarognak?
6/7 anonim válasza:
Azt a jelenséget a retinán található fént érzékelő receptorok miatt tapasztalod.
A pupilla felelős ezért, hogy szabályoza a fény behatolását a szemüregbe, de a kapott fényt a receptorok dolgozzák fel.
És mivel külön receptor van a sötét árnyalatok értékelésére, ezért hirtelen az égre tekintve, ezek a receptorok hirtelen reagálnak és próbálnak összehúzódni.
7/7 anonim válasza:
De nekem ilyen nem csak a hirtelen égre tekintek dolognál van, hanem mindig ha nézem a világos eget/havat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!