Ti mit gondoltok a mai ifjúságról? Miért depiznek sokan, miért akarnak sokan öngyilkosok lenni? A szerelemnek köze lehet ezekhez?
mit gondolok róluk?
lusták,tiszteletlenek ku*vák,nyámnyílák,és még feltűnési viszketegségségük van(f*szbúk).emlékszem nálunk az egyetemen MINDENKI tanult és mindenkinek négyes volt a minimum jegye.mostmeg?a fele brigád tanul a fele nem,egy kis rész pedig semmit sem tud(azthiszik hogy majd apuci megcsinál nekik mindent).mindenki gépezik,és ott felteszik magukat mindenhová hogy lájkot kapjanak,aztán majd csodálkoznak azon hogy mindenki leku*vázza őt.dolgozni nem akarnak,azt hiszik hogy apuci mindig segíteni fog.és hogy beszélnek?!
nincs semmi dolguk ezért öngyilkosok.csinálni akarnak valamit amitől észreveszik őt.na meg a tévében is ezt mutatják minden nap.
Szerintem volt értelme a sorkatonaságnak.
Igaz a legtöbb srác ott tanult meg inni igazán, de ennek pótlására ma már ott van az egyetem.
Szóval ott embert faragtak a gyerekekből.
Bizony megtanulta ott az ember, hogy hogyan kell zsiványnak lenni.
Ha a szülők vagy élet nem nevelte meg az embert, akkor ott előbb, utóbb leszállt az ember heréje a hasfalból.
Mire kikerült onnan az illető, addigra igazi belevaló tökös gyerek lett belőle!
Nem a régi rendszert sírom vissza, nem feltétlen ez a megoldás, de érdekes, hogy nem volt ennyi gyávaság akkoriban.
Ma már mi van?
A középiskolából kilépve, fogalma sincs szerencsétlen gyereknek, hogy mi lesz/lehetne belőle.
Semmi jövőképpel nem rendelkezik, pedig a tudást a kezébe adták, csak éppen nincs rákényszerítve, hogy használja is.
Inkább elmegy egyetemre, (addigra kitalálja hogy mi legyen belőle) lesz két diplomája amivel ugyan úgy nem tud mit kezdeni. (tisztelet a kivétel)
Mivel mindent kézhez kap a mai fiatalság, ezért nem kell önállóságra törekednie, és ezért nincs életcélja.
Nap mint nap találkozok azzal hogy egy 17 éves kiskamasznak, nincs fogalma arról, hogy hogyan viszonyuljon a környezetéhez. (lányra/fiúra egyaránt igaz ez!)
Hát én is ebbe a korosztályba tartozom
De sokban külömbözöm
Én elvagyok facebook nélkül
Nem bulizok nem piàlok (bàr cigit ritkán de szivok)
Na de én is depresszió közeli állapotban vagyok
Tavaly rákban halt meg a papàm kb. 1-2hónapja kiderült hog apu is
rákos ezt nehéz feldolgozni + gépész technikusnak kell tanulnom pedig nem szeretem ezt a szakmát hát és az osztálytáesaim is engem basztatnak mindig(van kb.8-10kg súlyfeleslegem)
itthon is folyton megy a cirkusz és nekem muszály helyt állnom
15 L
óó igen, rögtön elsőre megérkezett a "BEZZEG RÉGEN MINDEN JOBBVÓT" válaszoló... nem, régen is ugyanez volt, csak máshogy. anyuékkal beszélgettünk erről a múltkor, és állításuk szerint akkor se voltak különbek az emberek, csak hát minden generáció dicsőíti az ősöket, és jobbnak gondolja magát az utána lévőknél, ugye. ez tény.
egyébként a mai ifjúság nem sokban különbözik a régebbiektől, max. a megnyilvánulási formáik másak (gondolok itt arra, hogy 1-2 generációval ezelőtt nem volt internet, mobil, stb). egyébként meg sok minden okozhatja ezt az ugrásszerű növekedést a lelki betegségekben, de ez nem csak a fiataloknál jelent meg az utóbbi években, hanem ugyanúgy a gyerekeknél, felnőtteknél is sajnos. valószínű, hogy a felgyorsult világhoz nincs elég idő alkalmazkodni, vagy legalábbis az embereket nem tanítják meg arra, hogy mit kezdjenek a változásokkal, ezért sokan rossz irányba indulnak. de ez csak egy tipp.
"Szerintem volt értelme a sorkatonaságnak.
(...)
Szóval ott embert faragtak a gyerekekből.
Bizony megtanulta ott az ember, hogy hogyan kell zsiványnak lenni.
Ha a szülők vagy élet nem nevelte meg az embert, akkor ott előbb, utóbb leszállt az ember heréje a hasfalból.
Mire kikerült onnan az illető, addigra igazi belevaló tökös gyerek lett belőle! "
Tapasztalom is, hogy akik voltak katonák, teljesen alkalmatlanok párkapcsolatra érzelmileg, mentálisan.
35 év alatt nagyságrendekkel egészségesebb lelkű emberek vannak.
(38N)
Szerintem azért, mert egyre rosszabb az élet, a világ.
És igen, van köze hozzá a szerelemnek is.
azért nem olyan rossz a helyzet, csak annak látjuk!
írásos emlékek vannak az ókori Hellászból.. valamelyik nagynevű görög írta, hogy "ezek a mai fiatalok milyen erkölcstelenek, lusták, nyámnyilák, stb... félek, hogy a fajunk pár száz éven belül eltűnik"
szóval nem újkeletű a dolog:D
bár tényleg elég semmirekellő csőcselék:D
és a világ a felelős érte.. mindent a szájukba ad, kevés dolgot kell maguktól megtanulni, az élet már nem tanít eléggé.. nincsenek rá felkészülve..
a szerelem pedig egy közhely lett, ami minden boldog-boldogtalannak ott van, hogy legyen min sírni, pedig ha csak a felét éreznék annak, amit mondanak, hogy éreznek... nem lennének ilyen nyámnyilák:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!