Talajterhelési díjjal kapcsolatban ki mit tud?
2012. február 1-től tízszeresére emelték, így minden elfogyasztott 1 m3 víz után legalább 1200 forintot kell fizetnie annak, akinek lenne lehetősége rácsatlakozni a csatornára, de nem tette még meg. Az 1200 forintos díj területérzékenységtől függően maximum 3600 forintra növekedhet. Az igazoltan elszállított szennyvíz után nem kell megfizetni.
Például:
Éves vízfogyasztás 2012-ben: 30 m3
Területérzékenység: 1,5
Igazoltan elszállított (kiszippantott mennyiség): 15 m3
Ez esetben (30x1200x1,5)-(15x1200x1,5)=27000 forint talajterhelési díjat kell befizetni az önkormányzatnál március 31-ig. Ez 2011-ben még 2700 forint volt. A díjemeléssel kívánja ösztözni az állam azokat, akik még nem kötöttek rá a csatornára, hogy tegyék meg.
# 6:
Azt azért fontos kiemelni, hogy ha az emésztő ki lett szippantva és erről igazolás rendelkezésre áll, az elszállított mennyiség levonható.
Egyébként a talajterhelési díj tízszeresére emelését nem az önkormányzat határozta meg, hanem az Országgyűlés. Amennyire emlékszem a törvénymódosítást eléggé egyhangúan szavazta meg kormánypárt és ellenzék.
Nem vagyok szippantós, sem képviselő, én sem kötöttem rá a csatornára még, ugyanúgy kell fizetnem a talajterhelési díjat.
Én Budapest XVI. kerületében lakom, itt az Önkormányzat honlapján több éve fenn vannak az információk => [link]
A talajterhelési díj tízszeresére emeléséről több internetes újságcikk is született. Emellett itt Budapesten 2011 decemberben az FTSZV tájékoztatót küldött, hogy a talajterhelési díj emelésével egyidejűleg, csak az általuk elszállított szennyvíz vonható le a díj alapjából, így 2012 áprilistól minden csatornával nem rendelkező háztartásnak az elfogyasztott vízmennyiséggel megegyező mértékű, a csatornadíjjal azonos összegű szennyvízszállítási díjat kell fizetni ezentúl előre, és nem amikor szippantósautó jön.
A talajterhelési díjnak korábban és most is az volt a célja, hogy ösztönözzön a csatornára csatlakozásra, illetve mivel az igazoltan elszállított vízmennyiség levonható az alapjából, a tényleges szennyezést úgymond büntesse. Ha Nálatok nincs kiépítve a csatorna az utcában, akkor nem kell talajterhelési díjat fizetni. Ha kiszippantatod az emésztőt a helyi illetékes szennyvízszállító céggel, az elszállított mennyiség után nem kell talajterhelési díjat fizetni. Vagy Te ragaszkodsz ahhoz, hogy többtíz m3 szennyvíz legyen az udvarodon a földben?
Kedves ismeretlen! Elnézésed kérem az eddig leírtakért, nem beszéltünk el egymás mellett csak nem egy a lakóhelyünk,de a törvény előtt mindenki egyforma. Te a fővárosban élsz /továbbiakban Bp./, én a "jobbik fővárosában" Tiszavasváriban /továbbiakban Tv/.
Néhány felkutatott adat:
Vízdíj: Bp. 244ft/m3 Tv.314ft/m3
Csat.d. 424ft/m3 Tv.320ft/m3
Szipp. 337ft/m3 TV.7800ft/forduló(4m3)-1950ft/m3
Bp.:Önkormányzat honlapján tájékoztat a díjemelésről,rendeletben módosítja a talajterhelési díjat.
Tv.:Önkormányzat csendben,a képviselőtestület választási lázban harcol,2012 nov. 30.-án 35/2012 számú rendeletét hozza a talajtehelési díjról amiben nincs leírva az új díj,viszont a régi rendeletét törli, és mellékletében kiadja a 3013.évre vonatkozó bevallási nyomtatványt ami nem ugyanaz mint a 2013 március 10.én helyi postával megküldött/sárgacsekk melléklettel/nyomtatvány.((A talajterhelési díj bevallása c. nyomtatvány 5.pontján a helyet lefelezték és oda beszúrták az 1800ft/m3 sort.
Ezek után én bevallottam a régi 180 ft/m3 díjon jan. 01-jun.04.ig /ekkor kötöttem rá a rendszerre/ 26m3-t és befizettem 4680ft-ot.
Megjegyzem, hogy a szennyvízcsatorna az úttest másik oldalán volt, kb.30éves,köztünk egy "forródrót" telefonvezeték, egy vízvezeték, egy gázvezeték van.Nekem kellett átfúrnom és az ingatlanomra bevezetni az előírt NA 160mm-es csövet amire ráköthettem a saját NA 110-es szennyvízcsövemet.Mostantól a vastagabb cső nem az én tulajdonom!! Egy forintot sem kaptam érte!
Eddig ennyi, megyek locsolódni! Szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!