Miért van az hogy 17 éves gyerekként teljesen feleslegesnek tartom a Március 15. -ei megemlékezést az iskolákban?
Annyira túlerőltetik hogy már nem igaz.Miért nem lehet úgy csinálni hogy aki meg akar emlékezni az szépen megteszi egyedül,csendben.
Hányingerem van amikor az ünnepségen kell ülni,és valószínűleg nem a tömegtől hanem attól hogy annyira istenítik Magyarországot,miközben mindenki tudja hogy Magyarország egy sz@r hely.
Jó aláírom hogy Afrikában éheznek és nincs ivóvíz,de mi nem Afrikában lakunk hanem M.O.-n.
"Jó aláírom hogy Afrikában éheznek és nincs ivóvíz,de mi nem Afrikában lakunk hanem M.O.-n."
Akkor legalább ennek örülhetnél,ha minden más sz@r...
Jóval idősebb korosztályként értem én, amit mondasz, de ne keverjük a mai helyzettel, arról majd sok év múlva történelem órán essék szó.
Amúgy tény, hogy minden ilyen ünnepségen (most az államilag, pártilagról rendezettre gondolok), 1 perc a múltról, a többi a mai politikáról szól.
Azért ez nemzetünk dicső tetteinek része, pár szót röviden megérdemel.
Na ilyenből nem sok van, ellenpélda sajnos több.
Ugye az I. VH, aztán a II. Erről persze nem esik szó, meg a következményeiről (ünneplés szinten persze, hogy nem), ez az egy van igazán, amikor jó esélyünk volt kitörni.
Mi legtöbbször rossz lóra tettünk (magánvélemény, mindenkinek lehet, meghallgatom a másét: talán a legutóbbi választáskor is), azért is tartunk itt, ahol.
És itt a baj,hogy szerintem a mi helyzetünkről sose fog szó esni majd olyan 40-50 év múlva a töri órákon.
Ugyanúgy fogják mondani ott is hogy 2013 Magyarországa milyen jó hely volt.Az unokáink majd aztfogják hinni hogy ez egy nagyszerű hely,de mikor a nagyapa elmondja nekik hogy 2013-ban Magyarország valójában milyen is volt,lefognak sápadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!