Ha van tehetségem a könyvíráshoz, és mondjuk kiköltöznék Londonba, akkor ott lenne esélyem, hogy sikeres legyek?
Ahhoz azért, hogy irodalmi szinten írj egy nyelven, ahhoz nagyon kell "érezni" az a nyelvet. Ez még olyan embereknek sem szokott sikerülni, akik évtiszedek óta élnek egy nyelvterületen.
De megpróbálhatod.
Ha tehetséges író vagy, akkor élj bárhol a Földön, akárhol sikeres lehetsz! :D
Mondjuk, ha nem az anyanyelveden írsz, akkor nagyon kicsi az esélye, mivel az emberek az anyanyelvükön tudják legjobban és a legárnyaltabban kifejezni a gondolataikat.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem egyhamar nem leszel sikeres kint úgy, hogy még a nyelvet sem beszéled!Ha most kiköltöznél, talán jó pár tíz év múlva!Szerintem egy sikeres könyvhöz nem csak a nyelvet kell ismerni, hanem a kultúrát is, meg kell tudni ragadni egy olyan témát, ami leköti, megragadja az embereket, vagy legalább a társadalom egy részét.Na most, ha nem ismered a kultúrát, az embereket és még a nyelvet sem, akkor csak úgy tudsz kint sikeres lenni, ha kiköltözöl, és előbb felveszed a kinti ritmust, átérzed az ottani emberek gondolkodását, mindennapjait! Ehhez pedig idő kell, sok idő!Ráadásul egy könyv írásához tényleg más nyelvezetet kell használni!
De ha van tehetséged könyvíráshoz, miért nem próbálkozol itthon?Biztos vannak olyan területek, ahol még nem jelentek meg könyvek, vannak olyan rétegek, akiket meg tudsz fogni!például a mai tinédzsereket nagyon nehéz leültetni a könyvek elé, miért nem próbálsz meg olyan témát találni, és megírni, ami leköti a fiatalokat?
Attól még, hogy Anglia sokkal fejlettebb mint Magyarország, nagyon nehéz lenne oda ilyen téren betörni, főleg mivel nagy a nemzeti nacionalizmus!
Szóval szerintem próbálkozz itthon, a saját anyanyelveden!Ki lehet törni!Főleg, ha van egy jó ötleted, ihleted, témád, és tényleg jól meg tudod írni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!