Hogy van az, hogy 'csodálatos' társadalmunk jobban elfogadja az alkoholizmust, mint azt, hogy például valaki szív?
Mert egy pálinka,bor termelő társadalom a miénk.
Ahol füvet termesztenek ott meg az az elfogadottabb.
1. Mert ez van a Büntető törvénykönyvben, mi pedig törvénytisztelő polgárok vagyunk, vagy mi a szösz...
2. A mi társadalmunk és tradícióink az alkoholt ismerik, ezt tanulták meg jól-rosszul kezelni. A drog ott okoz katasztrófát, ahol nem működik a társadalmi kontroll. Pl. indiánok és a tüzes víz esete.
teljesen egyetértek a kérdezővel, és jómagam is ugyanezen az állásponton vagyok. Azt is észrevettem, hogy általában akik ítélkeznek, azoknak vagy fogalmuk sincs mi a különbség a fű és a heroin között, vagy a média áldozatai, és nem látnak tovább az orruknál.
Más dolog, a mérték. Hajdanán fiatalként sokat piáztam, idióta társaságba keveredtünk, minél kevesebb pénzből minél jobban hazavágtuk magunkat, aztán a kellemetlen másnaposság kísérte végig a hétvégéimet. Bíróságon és rendőrségen is megfordultam. Mióta egyszer kétszer füveztem, kis mennyiséget, nyugis kanapéba szögezős hatással élveztem az estét barátaimmal. Legrosszabb esetben is annyi baj történt, hogy telezabáltuk magunkat minden finomsággal, vagy kiürítettük a hűtőt.
Azóta ha buliba megyek, 1-2 sör lecsúszik, de nem kívánom azt a szintet, hogy egyáltalán részegnek érezzem magam, csak egyszerűen szeretem a sört, és szomjas vagyok. de cseppet sem kívánok berúgni.
Kedves kérdező, elhiszem hogy nem vagy ostoba, de akkor mégis mi a jó francnak írsz ki ilyen kérdést?
drogtémában ennél alulműveltebb társaságot keresve sem találsz,
pl. a kapudrog-elméletet már nagyon sokszor megdöntötték ugyanis sem biológiailag sem pszichológiailag sőt még statisztikailag sem igazolható, leginkább azért nem mert a kender szinte semmilyen toleranciát nem alakít ki
-a némi pozitív hatásról annyit hogy létező legsokoldalúbb gyógynövény: [link]
-megfelelően használva egyáltalán nem káros
-nem okoz fiziológiai függőséget(az alkohollal, nikotinnal és koffeinnel ellentétben)
hogy valami értelmeset is hozzátegyek:
azért mert a magyar drogpolitika kb.20évvel le van maradva a fejlett országokétól és így minden statisztikára magasról téve továbbra is tiltással szabályoznak, amiért cserébe gondolom kapják a jutalékot a maffiától, a média a politika szócsöve: randomjancsi aki annyit vél tudni hogy "a drog az rooosssz, ééértem?" pontosan azt adja vissza birka módon amit sugároznak felé és mivel a többség nem tudományos érdeklődéssel viseltetik a tudatmodósítók iránt követik a vezérbirkát aki legagresszívebben terjeszti a hülyeséget
(ők más hazugságokon/tévedéseken akadnak ki, és miután kiírnak egy ehhez hasonló kérdést nagyon ki vannak akadva hogy mások milyen elavult tudománytalan nézeteket vallanak)
egyébként csak nézz körbe, ha figyelemmel követed a világ történéseit bizakodóbb leszel, 15-20éven belül szerintem nálunk is dekriminalizálják a kendert, persze addigra azt rengeteg pénzt amit egy gyors legalizációval szakíthatnánk már baszhatjuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!