Fűtés Klímával? Mennyire hatásos a Klímás fűtés?
Egy dual-split típusú, 3,5Kw-os teljesítményű hűtő/fűtő klímával lehet eszközölni ezt a megoldást.
A dual-split azt jelenti hogy egy kültéri egységhez két beltéri egység tartozik.
Az nem vitás hogy ezzel kifűt egy 49m2-es lakás.
A kérdés az hogy megéri e!?
A fűtési funkció rosszabb hatásfokkal dolgozik mint a hűtés. Ez leginkább az áram fogyasztásban fog megmutatkozni. Ami gép típusonként eltér.
Értelemszerűen a drágább kategóriáknak jobb a fűtési COP értéke.
Ahogy én anno tanultam, Egy átlagos készülék COP száma 2-3 körül van.
Vagyis 1 kW árammal 2-3 kW hűtési/fűtési energiát kapunk.
Tudomásom szerint a jobb kategóriák COP száma 5!
Ebből már ki tudod számítani, hogy mekkora ármarfogyasztást fogsz kapni ha felfűtöd vele a lakást.
Tapasztalatom szerint olyan 30-60perc alatt be tudja fűteni a lakát egy ilyen gép, de ez mindig függ a lakás adottságaitól, hogy hol vannak elhelyezve a beltéri egységek, a gépben található hűtőgáz típusától, a külső és belső hőmérséklettől és a gép technológiájától.
Szevasz!
Nekem van tapasztalatom ilyen téren, igaz, csak egy, kb. 15 nm-es szobát fűtöttünk vele.
"Igazából az érdekelne, hogy hatásosan kifűt-e egy klíma egy lakóépületet még kemény hidegben is"
Ha a "hatásosan" szót úgy érted, hogy meleg lesz-e a szobában, akkor a válaszom egyértelműen igen. Méghozzá igen gyorsan, néhány perc alatt befűt. A hatásfoka viszont nagyon rossz, ha kikapcsolod, már érzed is, hogy hűl a lakás. Nincs, mi tartsa a meleget. Állandóan mennie kell ahhoz, hogy meleg legyen. A miénk 2 kW-os motorral volt szerelve, kiszámolhatod a fogyasztást...
"...és hogy zavaró-e a hangja, vagy éppen hogy csak zümmög?..."
Nekem zavaró volt a hangja, még akkor is, ha csak halkan ment.
Az is zavaró, hogy állandóan fújja a port a lakásban, mivel folyamatosan mennie kell, ha meleget akarsz...
Szóval, összefoglalva:
Drága volt és hangos.
Számomra nem vált be....
:-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!