FÉG gáz cirkóm van, valami nem stimmel vele, nem zár el a gáz teljesen. Mi lehet az oka?
Amivel nem árthatsz: szerezz be egy szénmonoxid riasztót!
Amit én tennék (első pont után): gázt elzárva külső burkolatot levenném, kipucolnám kefével, porszívóval amihez hozzáférek minden további alkatrész abajgatása nélkül - de ha semmi nem változott, akkor kihívnék egy szerelőt. (Jelzem néhány évente ez ajánlott.)
A kérdésedre a válaszom (Mi lehet az oka?): Nem tudom :-)
A gázkészülékek alkatrészei az égéstérben lekapcsolás után ill. bekapcsolás után viszonylag hirtelen hőtágulást szenvednek el, ez magyarázná a "furcsa hangot ad" részét a dolognak, de az "oldalra kicsapó" lángot azt jó megnézetni.
Nem tud visszazárni a membrán, ami a gázszelepet működteti. Ezek oka lehet:
- A membrán kinyúlt
- A működtető tengely és/vagy a tömbszelencéje kopott
- A tágulási tartály (zárt rendszer esetén) előfeszítése kevés
- A rendszernyomás alacsony
Én először az utolsó kettőt nézném meg. Illetve ha nincs gépész affinitásod, akkor csak a rendszernyomást. Ha az kevés, akkor a megfelelő értékre feltöltöd és lehet, hogy csak ennyi. De a kazánt előtte áramtalanítsd!
Ha a víznyomás rendben van, és ennek ellenére ezt csinálja, akkor jöhet az első három tipp. De ha rám hallgatsz, ahhoz már szakembert hívsz. Ne akarj a híradóban szerepelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!