Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A nőnek több joga van nevet...

A nőnek több joga van nevet választani a gyerekének?

Figyelt kérdés
Végtére is a nő szüli, meg, szenved vele hónapokig, a férfi csak az élvezeti cikket adja hozzá, így szerintem úgy helyes, hogy a nő dönt a nevébe, ha pedig a férfinek nem tetszik, akkor az az ő baja! Csak még a gondolata is felidegesít, hogy ha majd lesz gyerekem, akkor azért nem adhatom neki azt a nevet amit szeretnék, mert kötözködni fog majd! De én ebből nem engedek!
2013. febr. 26. 09:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Megírnád a fura neveket? És a te neveidet?
2013. febr. 26. 10:10
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Most, hogy felocsúdtam a sokkból, hogy meg lettem mondva a modiknak és felszáradtak a könnyeim, megjegyezném, hogy a szülő-gyermek viszony nem tulajdonjogi kérdés, ha te mégis azt hiszed, próbálj meg jelzálogot tetetni a gyerekre vagy bejegyeztetni haszonélvezetet rá. A kérdésből és a reakcióidból is látszik, hogy végtelenül önző ember vagy, az egész arról szól, hogy neked milyen k. sokat kell szenvedned és ezért neked milyen előjog jár, a gyerek meg az apja meg le van sz.rva. A jó hirem az, hogy ezzel a hozzáállással nem sokáig kell majd osztoszkodnod senkivel. Az 'én szenvedek velem' pedig gyönyörű freud-i elirás...
2013. febr. 26. 10:23
 23/33 A kérdező kommentje:
Igen, igen, igazad van! Köszönöm, hogy megosztottad velem bölcsességedet:)
2013. febr. 26. 10:46
 24/33 anonim ***** válasza:
10.23 Ez is durva volt.
2013. febr. 26. 10:53
 25/33 anonim ***** válasza:
Ha lány akkor Edina, Fruzsina, Ágota, Anett, Melinda.
2013. febr. 26. 11:03
 26/33 A kérdező kommentje:
Én nekem amik tetszettek: Hortenzia, Alfonzina, Florina, Stella, Adelina, Gerda, Lorena, Romina, Vincencia, Mirandlina. Még talán a gyakoribb nevek közül a Julianna, és az neki is tetszett. Neki meg: Veronika, Lilla, Mercédesz, Barbara, Bernadett.Ennyire emlékszek.
2013. febr. 26. 11:05
 27/33 A kérdező kommentje:
Mirandolina lett volna az utolsó
2013. febr. 26. 11:08
 28/33 anonim ***** válasza:

Véleményem, amivel természetesen nem kell egyetértened! :)

Hortenzia, és egyéb virág nevektől megkímélném a gyereket, ennél már csak a napraforgó rosszabb.

Stella, egy sör nevét megint kiszúrás lenne szerintem.

Adelina, ez még jó is lehet.

Gerda, Gerda-gerenda, ez jutott eszembe először, szóval, nem.

Lorena, Romina, Vincencia, Mirandlina, ne!!!

Julianna, Julinak becézve, ez is még jó lehet.

Veronika, Lilla, Ezek is jók lehetnek.

Mercédesz, kocsimárkát, nem adnék, névnek.

Barbara, Bernadett. Jó lehet, szerintem.

Mirandolina, kimondhatatlan, megjegyezhetetlen.

2013. febr. 26. 11:19
 29/33 anonim ***** válasza:

Egy-két jó név van a felsoroltjaid között, de a legtöbbjétől megőrülnék, ha ezt a nevet kéne viselnem egy életen át. Nem csodálom, hogy a férjed tiltakozik ellenük.

Egyébként pedig nem, semmi előjogot nem biztosít neked az, hogy a te méhedben növekszik. Egy kapcsolat csak úgy működhet, ha a felek egyenlőek, de ha te már a gyerekkel kapcsolatban is azt vizsgálod, hogy kinek mennyivel több joga van hozzá, akkor mi lesz később? Ha így viselkedsz, ne lepődj meg, ha gyorsan magadra maradsz. Persze így már csak te döntenél a névválasztásról.

De azért abba is gondolj bele, hogy akár egyedül neveled majd, akár a férjeddel, egy ilyen akaratos, önző nő mellett aligha fog boldogan telni a lányod gyermekkora...

2013. febr. 26. 11:53
 30/33 anonim ***** válasza:
Ja bocsi, most nézem, hogy amik tetszettek (Veronika, Lilla), nem is a te ötleteid, hanem a férjedé. Így viszont akkor a tieid közül egyik sem valami jó, már bocsi. Ne egy borzalmas név kelljen már hozzá, hogy különleges lehessen számotokra az a szegény gyerek!
2013. febr. 26. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!