Vannak véletlenek?
Véletlen. Azt jelenti, hogy nem "vélnéd", vagyis nem számítasz rá. Semmi különleges nincs benne.
Ahogy szerencsétlenül járt állványos barátunk esete is mutatja: nem számított rá, hogy összecsuklik alatta. Véletlen.
Egy nap az emberrel sok-sok-sok véletlen történik. Számítottál ilyen válaszra? Nem, tehát véletlen. :) Legalábbis ha a szó szigorú jelentését vesszük.
ellentéte a szükségesnek, szándékosnak, lényegesnek. De minthogy ezen a világon minden szükségkép történik, mint okoknak okozata; minthogy voltakép semmi se lényegtelen, amennyiben mindenesetre összefügg ezzel, amit lényegesnek tartunk: V. ebben az értelemben nem létezik.
Forrás: Pallas Nagylexikon
loupsolitaire
Véletlen nem létezik .
Mindennek megvan az oka vagy vagy a következménye .
Hogy ki esett a csap az nem véletlen volt , hanem az én hanyagságom .
Ha az utcán sétálva fejemre tojik egy madár , az sem véletlen , mert én direkt mentem arra , és a madár is direkt engedte el magát , még ha nem is én voltam a bombázás célpontja .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!