Animéket keresek. Ajánlás? (Kritériumok lent. )
Terjedelem mindegy. Lehetőleg ne legyen központi szerepe a romantikának (pár szál futhat), ne legyenek robotok, de a természetfeletti nincs kizárva (sőt!), lehetőleg fiú főszereplővel, kevés női karakterrel, harcok legyenek, de ne az a típus, amiben egymás szemét is kikaparják. De a legfontosabb a szép grafika.
Példának okáért pár anime, amikhez hasonlót keresek:
[K] (Bármi jöhet, ami megközelíti.)
Death Note (Igen, elmeháború is lehet.)
Bleach (Hasonló fightokat keresek, stílus is bejön.)
Wolf's Rain (Grafika itt megfelel, a történet is szép.)
Hakuouki (Történet, harcok, stb...)
Darker Than Black (Grafikájához hasonlót elfogadok.)
Brave 10 (A harcok ilyen típusa okés, grafika is.)
Soul Eater (Grafika nem a kedvenc, de amúgy jó harcok, történet.)
Lovely Complex (Határérték romantika terén, de vicces.)
Durarara! (Khm, semmi különös, de ehhez hasonló jöhet.)
Hetalia (Ha nem mondtam, akkor most mondom, hogy a vicces animék nincsenek hátrányban, ha van benne kellő komolyság.)
Vampire Knight (Csak a grafika jön be, amúgy a story számomra felejtős.)
Kuroshisuji (Történet, grafika, kellő vérengzés.)
Hellsing (Jó, ez már egy kicsit a felső határértéket verdesi, ami a harcokat illeti.)
Katekyo Hitman Reborn! (Inkább történet, mintsem grafika.)
Connan a detektív (A már említett humor, de a story sem rossz.)
Nana (Romantika, pfhejj, de szép.)
Nyö, többet most nem sorolok föl, de kifogyóban vagyok animék terén, úgyhogy jól jönne az utánpótlás. Jah és a zárójelben említettem, hogy melyikből mi tetszik, miért keresek hasonlót.
Yu-Yu Hakusho - sok epizódos természetfelettis csépelős, okoskodós, magyarszinkronnal nehogymegnézős,
manyuu hikenchou - párepizódos, pofaleszakadós törénetes, sírvaröhögős helyenként, uncensored epozódokat nézős
én is az efféléket szeretem
nekem a következők jöttek be nagyon:
Angel beats
Fullmetal Alchemist-Testvériség
Devil May Cry
Claymore
Ao no exorcist
Elfen Lied
D. Gray-man
Samurai Deeper Kyo
Guilty Crown
Code Breaker
Sword Art Online
Kaze no Stigma
a leg-leg-legkedvencem:
Nurarihyon no Mago
Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou
Hasonók amiket ismerek és szeretek:
Kurokami (azaz "Black God")
Tengen Toppe Gurren Lagann
Aquarion (Sorozat + OVA)
H.O.T.D (ezt csak muszály megnézni)
Fate/Stay Night (jó anime, a Visual Novel még jobb)
Unlimited Blade Works (ugyanaz az a VN mint a Fate/Stay Night)
Setokai No Ichizon (nem Battle Anime, de vicces, főleg ha már sok másikat láttál)
Shakugan No Shana
Fullmetal Alchemist - Brotherhood
Amelyik Animét te keresed az a DRAGONBALL LENNE ha nem lenne a grafikával is kritérium, mindenesetre kezdj bele, ha csak a grafika nem tetszik akkor dragon ball kai. Egyébként a One Piece is szintén nagyon jó és csak a grafikéért nem nézni valamit... én ezt sosem fogom megérteni, persze én sem mondom hogy tetzsett volna a grafikája és a története az első 40 részben de végignéztem és mára már örülök mert egyik kedvencem lett.
Hunter x Hunter (2011) ahogy már említették előbb
Gintama (bár nem láttam de azok alapján amit hallottam)
Full Metal Alchemist Brotherhood. Egy nemzetközi animés oldal szerint 10-es skálán 9.22 (fél millió felhasználó alapján ezzel 1. helyen + 7. legnépszerűbb anime.
Zetsuen no Tempest. (Kissé romantikus, de nem jobban mnit amennyire a harcok vannak a központban)
Sword Art Online-t NEM ajánlanám (valaki említette) mert bár tényleg mestermű (10/10) a romatikáé a fő szerep és az egész animje az érzelmekre épül, sokszor szomorú hangulattal. Harcok is persze vannak benne és nem shoujo hanem seinen. Azért próbát tehetsz vele szeirntem mestermű de sokan nem eléggé "felkészültek" rá.
D Grayman (Mesteri története az FMA és a One Piece történetvezetésével vetekszik, a téma és a hangulata is nagyon érdekes)
Szia kérdező! :D
Nos, nagyon sok animéket láttam már és ahogy te is, én is keresgélek..
Viszont a leírtak alapján egy tökéletes animét tudok ajánlani, ez pedig a: Fate/Stay Night - Unlimited Blade Works..
Nagyon látványos harcok vannak benne, jobb a grafikája (jóval), mint a sima Fate/Stay Night-nak..
Jelenleg kb. 13-14 része van kint, majd márciusban folytatják.. :)
Itt egy link, ahol fent az eddigi összes része: [link]
Tőlem megnézheted a sima Fate/Stay Night-ot is, végül is csak az eleje ugyan olyan, aztán ahogy mennek beljebb el fog térni az eredetitől az UBW..
Viszont SOKKAL, DE SOKKAL JOBB az UBW, ha azzal kezded, nem is lesz kedved megnézni a simát, annyira jobb. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!