Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » SÜRGŐSEN! Most mit csináljak?

SÜRGŐSEN! Most mit csináljak?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok súlyos depresszióval, szociális fóbiával, néha pánikrohamok is törnek rám, és sokszor megpróbáltam már megölni magamat, vagy legalábbis valami olyat csinálni magammal, amitől kórházba kerülök, rám figyelnek és egy kicsit kiszakadok a környezetemből.. Egy éve apámhoz költöztem (mert ezt egy részben anyám hozta ki belőlem..) azóta javulgatok, ami alatt annyit értek, hogy már nem sírok, nem ártok magamnak, viszont még mindig nagyon lent vagyok. AZ utcára sem mozdulok ki. Hónapok óta nem voltam kint (nagyon félek emberek között!), ezt apám is tudja. Ezt az egészet azért írtam le, hogy tisztában legyetek kb. a helyzetemmel. Szóval ma apám elém állt, hogy menjünk el a boltba. Mondtam, hogy oké, mert a bolt 15 percre van tőlünk, aztán beugrott, hogy hoppá, ma vasárnap van, vagyis csak a Tesco van nyitva. A Tesco tőlünk 40 percre van, helyi járat nincs az utcánkban, meg az is drága. Megígértem apámnak, hogy elmegyek vele, amíg azt hittem, hogy csak ide a közelbe megyünk, viszont én nem vagyok képes elmenni a Tescoba. Messze van, sok az ember pláne vasárnap, és itt meg rohadt hideg van én pedig nem bírom a hideget. Nem tudom, hogy mondjam meg neki, hogy nem akarok menni, mert nem szeretném megbántani, vagy inkább azt nem tudom, hogy hogy vegyek magamon erőt és ki tudjak menni annyi ember közé..

Szerintetek most mit csináljak?

Tudom, ez egy pitiáner hülyeség, és másnak kisebb gondja is nagyobb ennél, viszont ez nekem nehéz.. Az, hogy nem tudom, hogyan vegyek erőt magamon, hogy ki tudjak mozdulni..

(Ha valaki felhozná: nem járok suliba.. Pont ez miatt hagyok most ki egy évet..)

Szóval? Valami tanács?

Köszönöm!

2013. febr. 17. 10:01
 1/8 anonim válasza:

Hát...nincs ilyenekből tapasztalatom, de szerintem hozzá kell magad ahhoz szoktatnod, hogy emberek között vagy, pl: menj ki a parkba, tegyél be fülhallgatót és hallgass zenét, ne figyelj rájuk csak lásd hogy ott vannak. Aztán mehet tovább, be egy kisboltba, és ott kérdezz meg egy eladót hogy mere van pl: a Boci csoki, és így kapcsolatba is kerülsz emberekkel. Elhiszem hogy nehéz, én is félek idegen emberek között lenni, és rosszul is érzem magam, de gondolj bele, mi lesz ha dolgozol. Minden nap emberek között meg fogsz őrülni. \: És menj el a Tescoba nyugodtan, és próbálj meg mindenkit kizárni. Hidd el, senkinek nem fog feltűnni hogy te úgy teszel mintha észre sem vennéd őket. Nekem anno amikor zongorafellépéseim voltak akkor csináltam ezt. Mintha a közönség ott sem lett volna, és bejött! Sok sikert, ha van változás, nyugodtan írj privet! :)

16/L

2013. febr. 17. 10:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi!:) Megpróbálom, bár ez nekem nagyon nehéz.. Nem gondoltam volna régen, hogy egyszer idáig süllyedek, de mégis ez van.. Csak nem lehet bajom, ha kimegyek..:)
2013. febr. 17. 10:17
 3/8 anonim válasza:
Nincs mit :) Persze hogy nem lesz semmi, nyugi :) És szorítok neked!
2013. febr. 17. 10:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2013. febr. 17. 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is azt tanácsolom, mint a kedves első válaszoló: próbálj meg nem figyelni rájuk.Mondjuk rakj be egy fülhallgatót egyik füledbe és énekelj magadban.

Meg szerintem valahogy el kellene kezdened utcára járkálni.Egy nagyon jó ötletnek tartom, hogy egy barátnőddel vagy barátoddal vagy ismerőssel menjetek ki az utcára, sétáljatok, beszélgessetek és a beszélgetés úgyis eltereli a figyelmed a többi emberről és a környezetről.

16/F

2013. febr. 17. 10:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Majd megírod, hogy mi lett?:)
2013. febr. 17. 11:29
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Elvoltam, és mintha a világ tudta volna, hogy megyek, és megmutatta, hogy mire is vállalkoztam. Ez vagy egy nagyon furcsa véletlen, vagy szánt szándékkal ijesztget valaki..

Kb. negyed órája sétáltam apuval, mikor kezdtem kicsit megnyugodni, és megszokni, hogy kocsik süvítenek el mellettem, amikor az egyik nyugisabb utcán elhaladva két gyerek egymásnak esett. Az egyik kiabált, hogy "Most megöllek!" a másik megy hogy "Ne Tomika! Most nincs lóvém hallod?!...". Az a bizonyos Tomika elkapta a másikat, nekiesett és tőlünk 1-másfél méterre a földhöz vágta. Majdnem én is beleestem.. Annyira megijedtem. Még így ilyen közel hozzám nem verekedett így senki..

A "barátaim" nem jönnek el velem sétálni. Ők elkönyveltek egy magába fordult idiótának, és nem keresnek. (Ezt annyira utálom, mikor valami miatt ellöknek..)

Szóval ez így elég nagy szívás. Az tuti, hogy egy darabig megint nem megyek ki. De tényleg köszönöm amit írtatok!:) Legalább valaki próbál segíteni.:)

2013. febr. 17. 12:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Merre laksz te, hogy ilyen idióták vannak?

Amúgy szerintem nem kellene félned ettől, mert most is veled volt apud, nem bánthattak volna az tuti, mert szerintem apud a s*gglyukán keresztül fordította volna ki a gyereket, aki egy ujjal is hozzád ér:)

Tehát igazából nem tudom mi az, amitől félsz és nem mersz emberek közé menni.Ezt leírnád nekem, akár itt, vagy ha szeretnéd privátban?:)

2013. febr. 17. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!