Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha megtámadnak vagy belémkötne...

Ha megtámadnak vagy belémkötnek az utcán mit tehetek?

Figyelt kérdés
Olyan helyen élek, ahol az utóbbi időben rosszabbodtak a körülmények, több a hajléktalan, szipós, "utonálló". Sokat gondolkodtam azon, hogyha megtámadnának az utcán mit tehetnék, forgalmasak az utak, sok ember jár, de hazajövet az iskolából mégiscsak látni egy-egy "rosszat akarót", maga a tekintet, ahogy az út mésik felén felveszi velem együtt a sebességemet és néz. Az ember ösztönösen megérzi a bajt. Nagyon elborzaszt, egyszer majdnem meg is jártam, az egyik osztálytársamat egy másik alkalommal 4-5 roma lelökte a bicikliéről és verte meg, egy taxisofőr segített neki. Ő mondjuk erősebb és testesebb nálam, ő sem tudott semmit csinálni (mármint az osztálytársam). Az én esetemben mit javasoltok? (Előre is köszönöm a válaszokat) F/13

2013. febr. 15. 21:38
 1/8 TappancsMancs ***** válasza:
Ez nem egyszerű kérdés. Kerüld a bajt amennyire tudod ez a legjobb. Sötétedés után próbálj otthon maradni, forgalmasabb utakon közlekedj. Ha valami gyanús menj át a túloldalra. Ne szemezz senkivel aki rosszarc vagy ne bámuld. Ha ügyes vagy és figyelmes akkor el tudod kerülni a konfliktust. Komplett önvédelmi tanácsot azt lehet adni hogy legyen a zsebedben gázspray pl. Asszem nem túl drága.
2013. febr. 15. 22:48
 2/8 anonim ***** válasza:

kivilágított, forgalmas helyen járj, és bandázva, vagy olyan útvonalon, ahol tudod, h be tudsz ugrani valahova, ha baj van, egy ismerőshöz, egy boltba, stb.

de a legtöbbet a kiállásod jelent, vannak emberek, akiket sokszor megtalálnak, h beléjük kössenek az utcán idegenek

2013. febr. 15. 22:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ, próbálom kerülni, egyszer sikerült, egy gyerek, ahogy mondtátok rosszarc ment az út máskik oldalán, nyúlkált a zsebében és szemezett vele, felvette a sebességemet. Szerencsére azelőtt tett le anyukám, az autóval és visszamantem, mert még ott ált, ebből akár bajom is származhatott volna, különben annak a gyereknek az apja feltételezem ment mellette és szipózott. A gázsprayel kapcsolatosan, még nem vagyok 14 éves és Romániában élek, ott a tartása tudtommal nem megengedett.
2013. febr. 16. 13:07
 4/8 A kérdező kommentje:
És mág annyit hozzátennék, hogy nem igazán szeretek másoknak fájdalmat, sérülést okozni, soha nem bántottam senkit, nem is szeretnék, de ha muszály, mondjuk egyszer egy barátom felhúzott, meg akart fürdetni és én jól földhöz csaptam, de ... aztán rájöttem, hogy ez semmite sem jó, mondjuk azóta nem próbálkozott. :)
2013. febr. 16. 13:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szégyen a futás, de hasznos. 13 éves korodban kevés még az agresszió benned ahhoz, hogy sikerrel szállj szembe a lumpen alakokkal. Nincs ebben semmi rendkívüli. Vélhetően eljön majd az idő, amikor eleged lesz belőle, hogy neked kelljen vigyázni, akkor majd leakasztasz egy-két nyakast. Onnantól meggondolják majd, hogy kivel kekeckedjenek.
2013. febr. 18. 20:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a futással kapcsolatosan, nem vagyok a legjobb futó, táskával a hátamon meg pláne nem. Különben arra is gondolta, hogy kéne nyomtassak egy I LOVE JUDO pólót. :)
2013. febr. 19. 18:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Szégyen a futás, de a k..va anyját annak, aki kerget :D Tényleg a figyelem, és a fegyelem a lényeg. Az I LOVE JUDO pólóról meg annyit, hogy viccesnek vicces, de emiatt odajöhetnek, hogy: Na mutasd meg mit tudsz! és szétvernek. Inkább ajánlok egy jó kis harcművészetet, önvédelmi órákat, stb. Fél év odajárás után a mozdulataidba beleivódnak az önvédelmi mozdulatok. Személyes tapasztalat. Még a haverokkal hülyéskedés közben is pontos mozdulatokkal hatástalanítottam őket :)
2013. júl. 9. 19:18
 8/8 anonim válasza:

Szia, end is Romaniaban lakok, kolozsvaron es az a helyzet, hogy itt nalam is az en utcamon is laknak evek ota romak meghozza jo sok es nem egyszer megtamattak az utcan is es a hazunkat is, neha meg be is tortek hozzank es el is loptak egys-mast (pl. Bicikli). Tolem egy utcanyira van egy bolt es pont azon az utcan kell menjek ahol laknak ok es mara mar nagyon felek... Neha megkerulom az egesz teruletet, hogy elkeruljem.. Plane hogy par eve a szembelevo hazba is bekoltozott egy csalad hogy meg kozelebb legyenek 😡

A baj az hogy eleg vekony gyerek vagyok hozzajuk es az osztajtarsaimhoz kepest..

Amit a gaz sprejjel kapcsolatban a testverem taxis es neki is van egy olyanja a kocsiban.

De en mar jarok egy bandaba es ha van valami bajom akkor ok segitenek :)

2016. nov. 7. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!