Miért vannak olyan helységnevek az ételek neveiben, amikhez köze sincs az adott helynek?
Figyelt kérdés
Pl anyum barátnője a múltkor Olaszországban nyaralt, és Milánóban szeretett volna egy igazi, olasz milánói makarónit enni... csakhogy Milánóban senki sem tudta, mi az.
De ugyanígy Párizsban nem ismerik a párizsit, Nápolyban a nápolyit, stb. akkor mégis honnan jöttek ezek az elnevezések?
2013. febr. 15. 09:15
1/2 TappancsMancs válasza:
:) Érdekes kérdés. Biztos sokakban felmerült. Kíváncsi vagyok és is a válaszokra.
2/2 anonim válasza:
A nápolyit elsőként a ma is létező ausztriai Manner édesipari vállalkozás állította elő 1898-ban, „293. sz. nápolyi ostya” néven, mivel a krém alapanyagát képező mogyorót Nápoly vidékéről szerezték be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!