Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért a pénz a legfontosabb...

Miért a pénz a legfontosabb az embereknek?

Figyelt kérdés

Mindig mikor bekapcsolom a TV-t, hallgatom a rádiót, emberekkel, ismerosokkel beszélgetek, rátérnek a pénz témára... Hogy nekik milyen jó lenne ennyi meg ennyi, meg hogy új telefon kell nekik, új BMW/Mercedes, meg viccelnek, hogy kirabolnák a bankot meg ilyenek. Szinte mindenhol csak ezt hallom, mindenkit csak a birtoklási vágy vezérel.

Az emberek azt hiszik, hogyha megvesznek maguknak valamit vagy pénzt kapnak/nyernek, attól boldogok lesznek... pedig nem igaz, mert utána mindig tobb és tobb kell nekik!

Miért nem tudjuk már végre elfogadni, hogy egy kicsit szeretnunk is kéne egymást, beszélgetni és nem mindig az anyagi dolgokat hajszolni magunk korul?

Oké, tudom, hogy van amire tényleg szukségunk van (lakás, étel, ruha stb.) csak azt nem tudom elfogadni, hogy az embereknek még az is kell, ami igaziból nem kell nekik.

Én néha azt kívánom saját magamnak, hogy ne legyen semmim, ne legyenek kotelességeim, csupán szeressenek és én is szeretni tudjak másoknak, segítsek.

Oszintén megmondva szintem még ez a gazdasági válság is jót tett, rá akar minket mutatni, hogy nem kellene ennyire halmoznunk a dolgokat. Panaszkodás helyett viszont inkább tényleg figyelhetnénk egymásra!

Mit gondoltok errol?

(hú, most sok lecseszést fogok kapni...)

2009. szept. 5. 20:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Amíg nem volt pénz addig létezett igazán a Fold.

Azért kíváncsi vagyok milyen lenne a világ pénz nélkul! Remélem egyszer megtudjuk!

2009. szept. 5. 22:55
 12/13 anonim ***** válasza:

Lehet te érzelmileg igen gazdag vagy és (ha nem vagy pügyileg gazdag), akkor beéred az átlagos szinten. Vannak akik érzelmekben gazdagok, de nem érik be vele, vannak akik érzelmekben szegények és pótolnák mással.

Kell a pénz, sok fontos dolog van, amit érdemes lenne megismerni, látni. Ezeket a dolgokat nagyon jó megosztani valakivel és hozzátenni a szeretet mellé.

Szóval szerintem fontos a pénz, de ha te megvagy nélküle, akkor nincs probléma.

2009. szept. 6. 00:04
 13/13 A kérdező kommentje:
Sosem voltam gazdag pénzugyileg és nem is akarok az lenni. Nincsenek ilyen vágyaim, hogy millióim legyenek. és igen, gazdag vagyok lelkileg! Manapság sajnos elég kevés ember van így ezzel. Ami a legérdekesebb, hogy én pénz nélkul is mindent meg tudok nézni/ki tudok próbálni, mégpedig a szivem és a lelkem által:)
2009. szept. 6. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!