Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért a pénz a legfontosabb...

Miért a pénz a legfontosabb az embereknek?

Figyelt kérdés

Mindig mikor bekapcsolom a TV-t, hallgatom a rádiót, emberekkel, ismerosokkel beszélgetek, rátérnek a pénz témára... Hogy nekik milyen jó lenne ennyi meg ennyi, meg hogy új telefon kell nekik, új BMW/Mercedes, meg viccelnek, hogy kirabolnák a bankot meg ilyenek. Szinte mindenhol csak ezt hallom, mindenkit csak a birtoklási vágy vezérel.

Az emberek azt hiszik, hogyha megvesznek maguknak valamit vagy pénzt kapnak/nyernek, attól boldogok lesznek... pedig nem igaz, mert utána mindig tobb és tobb kell nekik!

Miért nem tudjuk már végre elfogadni, hogy egy kicsit szeretnunk is kéne egymást, beszélgetni és nem mindig az anyagi dolgokat hajszolni magunk korul?

Oké, tudom, hogy van amire tényleg szukségunk van (lakás, étel, ruha stb.) csak azt nem tudom elfogadni, hogy az embereknek még az is kell, ami igaziból nem kell nekik.

Én néha azt kívánom saját magamnak, hogy ne legyen semmim, ne legyenek kotelességeim, csupán szeressenek és én is szeretni tudjak másoknak, segítsek.

Oszintén megmondva szintem még ez a gazdasági válság is jót tett, rá akar minket mutatni, hogy nem kellene ennyire halmoznunk a dolgokat. Panaszkodás helyett viszont inkább tényleg figyelhetnénk egymásra!

Mit gondoltok errol?

(hú, most sok lecseszést fogok kapni...)

2009. szept. 5. 20:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nagyon igazad van. Szó sincs lecseszésről, el van b@szarintva ez a világ.

Nekem ilyenkor a Tankcsapda egyik száma jut eszembe:

"Az emberek meg néznek,

hogy az Isten a pénz lett.

Sorban nyílnak a bankok

és az jelenti a rangot,

hogy mennyire állat az autód,

mekkora mellű a nőd,

és hogy meddig bírod feltekerni

a kocsiban a hangerőt,

a kocsiban a hangerőt..."

2009. szept. 5. 20:44
 2/13 anonim ***** válasza:
Jó persze alap szinten fontos, mert ha nincs pénz akkor nem eszel, iszol stb... de azokat én sem értem akik ahogy feljebb említetted pl új bömcsire költenék a pénzüket. ez már tényleg mondhatni "luxus" durva fogalmazásban.ami nincs (jelen esetben a pénzről van szó) azt pedig el kell fogadni, vagy tenni érte, hogy legyen, nem pedig minden nap siránkozni, mert attól jobb nem lesz...de azt hozzá kell tennem , hogy attól, hogy figyelünk egymásra abból még sajnos nem lehet megélni
2009. szept. 5. 20:46
 3/13 anonim ***** válasza:
igen, mikor az elejét olvastam gondoltam is rá, hogy lecseszlek.. de mire a végére értem és láttam kiírtad, hogy úgyis lecseszünk ezért most inkább elállok ettől a szándékomtól :) valamennyire igazad van, ez nem kétséges és néha fontos, hogy szeressenek és te is szerethess másokat de igen a pénz.. a pénz egy olyan dolog ami az emberek számára fontos, szükséges és bizony ha sok pénzed van akkor király leszel.. viszont a királyokat se nagyon szeretik.... :|
2009. szept. 5. 20:46
 4/13 anonim ***** válasza:
2.: a tv-vel meg a bankokkal az a gond, hogy reklámozzák, hogy már egy telefonnal kapsz 100 ezreket, és sokan csak ezt látják, hogy beleugrani aztán csókolom van hűtő, fagyazstó (holott a réginek se volt mondjuk nagy baja, csak hát régi...) aztán hogy mi lesz azután, arra sokan nem gondolnak
2009. szept. 5. 20:50
 5/13 anonim ***** válasza:

Na úgy látszik én leszek az első anyagias, aki beír ide. Ha nincs pénzed, megnézheted a kapcsolatodat is. Nem kell pénzpusztító nőre gondolni, elég ha ezek eszedbe jutnak (számlák, benzin, étel, szórakozás). Én anyagias vagyok, de hidegen hagy a Merci/béemvé, de

Pénz nélkül nem tudok utazni, nem tudok hobbit folytatni, elkezdeni. Nem tudok kipróbálni újdonságokat. (windsurf, vitorlázás, safari a sivatagban, stb, ezáltal kevesebb a szórakozási lehetőség. Louvre, Tretyakov képtár, pénz nélkül élőben sosem látom az itt felhalmozott dolgokat.

Ezek pénz nélkül nem mennek, és hogy nem kellenek az embernek? Lehet élni nélkülük, de fordítsd meg, lehet élni velük is.

"csupán szeressenek és én is szeretni tudjak másoknak" ez meg ilyen hippi duma, Fontos a szeretet, hogy szeressenek, de önmagában a szeretet szerintem nem elég.

2009. szept. 5. 21:02
 6/13 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! nem tudom mi kivetni valót találtál a válaszomban,hogy lepontoztálm, de ha megmagyaráznád, megköszönném
2009. szept. 5. 21:07
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Első vagyok, én is megköszönöm a 0%-ot. A kivagyiság fantasztikus mértéket ölt, az emberek nagy része harácsol és minden sz@rt összevásárol, meg négyszer akkora házat épít mint amekkorára szüksége van, persze hitelből, utána meg sír, hogy megugrott a törlesztő. Közben meg az emberi kapcsolatai (nem az anyagi vagy érdek) mennek tönkre szép sorban.

Én nem azt mondom, hogy nincs szükség pénzre, hiszen alapvető. De szerintem a kérdés - legalábbis az én olvasatomban - nem is erről szólt. És lehet, hogy hippi duma a szeretet, de anélkül a pénz lóf@szt se ér...

2009. szept. 5. 21:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezért helyezem én kb egyenrangúra, talán billen a mérleg a szeretet mellé. De totál szegénységben, a szeretet kevés. A hitelből való nagylábon élést, amúgy én is elítélem.
2009. szept. 5. 21:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha 1x nagyon nem lesz pénzed, akkor megtudod, hogy emnyire is fontos a pénz. Pénz nélkül nem lehetsz boldog, azt látod, hogy a családod szenved. "Pénz nélkül meghal a Föld"
2009. szept. 5. 22:33
 10/13 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit!

Érdekes, én nem vagyok gazdag, sosem voltam, mégis pénz nélkul is meg tudom kapni azt, amire szukségem van, mégpedig szeretet által. Az emberek szeretnek engem, mert kedves vagyok veluk és nem akarok senkit kihasználni, valahogy mindenkinek a lelkébe tudok látni és segítek, ezt meg mindig megérzik.

Volt már velem olyan is, hogy étteremben ingyen ehettem amit csak akartam, sot, minden nap felhívtak telefonon, hogy menjek oda, felajánlottak mindent. Volt, hogy uzletben ingyen vásárolhattam volna, de nem akartam kihasználni.

Megértem, hogy valakinek nagyon fontos az, hogy minél tobb mindent birtokoljon, csak azt nem értem, hogy miért... Ha belegondolunk olyan jelentéktelen ez az egész Foldi élet itt (ezzel nem azt akarom mondani, hogy felesleges az élet)

2009. szept. 5. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!