Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Minek kellett megváltoztatni...

Minek kellett megváltoztatni az utcaneveket?

Figyelt kérdés

Erre a kérdésre nemcsak a budapestiek, hanem a vidékiek is válaszolhatnak.

Sokszor hallom vagy olvasom, hogy az emberek többsége nem hajlandó elfogadni az új utcaneveket. Nemrég olvastam a hírekben, hogy vidéken is lesznek utcanév változások, de a lakók nem akarják. Olyan híreket is olvasok, hogy az újságírók a Széll Kálmán teret volt Moszkva térnek nevezik. (Tavaly a metróban láttam, hogy az egyik megállótábla át volt firkálva a megszokott utcanévre). Volt aki továbbra is Ferihegynek nevezi a repülőteret.

Még a turistákat is arra kérik, hogy ne az új utcaneveket használják. Onnan tudom, hogy a 2-es villamosra felszállt két turista. Nézegették a térképet, összehasonlították a megállónevekkel. Láttam, hogy össze voltak zavarodva. Gondoltam, segítek nekik, de végül a közelükben álló fiataloktól kértek segítséget. A lány elmondta nekik, hogy a Roosevelt teret Széchenyi István térre cserélték. Azt is hozzátette, hogy nyugodtan használják a régi utcanevet. A fiú hozzátette, hogy sok helybéli nem hajlandó elfogadni az új utcaneveket. Majd segítségül fölírta a papírra, hogy melyek változtak meg.

Egyáltalán mi értelme volt ennek? Minek kellett ennyi pénzt kidobniuk?

2013. febr. 7. 09:03
1 2
 11/12 anonim válasza:
Aki azt szeretné h maradjanak a komcsi utca táblák akkor hagyja fent a háza falán,senki nem kötelezheti rá hogy vegye le. A másik sok ember felháborog ha valami a szocializmussal kapcsolatos kritika megfogalmazódik, 3/3 akták stb. Ha annyira jó volt abban a világban élni akkor minek sírtátok ki a gengszterváltást??? Itt van nesztek kapitalizmus....
2016. márc. 5. 07:48
 12/12 anonim ***** válasza:
Utolsó, a táblát ha nem is kötelező levenni, de jelezni kell valamilyen úton, hogy már nem ez az utca neve, pl. áthúzással vagy aláírással, hogy a neve eddig élt, de már nem az.
2016. márc. 6. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!