Minek kellett megváltoztatni az utcaneveket?
Erre a kérdésre nemcsak a budapestiek, hanem a vidékiek is válaszolhatnak.
Sokszor hallom vagy olvasom, hogy az emberek többsége nem hajlandó elfogadni az új utcaneveket. Nemrég olvastam a hírekben, hogy vidéken is lesznek utcanév változások, de a lakók nem akarják. Olyan híreket is olvasok, hogy az újságírók a Széll Kálmán teret volt Moszkva térnek nevezik. (Tavaly a metróban láttam, hogy az egyik megállótábla át volt firkálva a megszokott utcanévre). Volt aki továbbra is Ferihegynek nevezi a repülőteret.
Még a turistákat is arra kérik, hogy ne az új utcaneveket használják. Onnan tudom, hogy a 2-es villamosra felszállt két turista. Nézegették a térképet, összehasonlították a megállónevekkel. Láttam, hogy össze voltak zavarodva. Gondoltam, segítek nekik, de végül a közelükben álló fiataloktól kértek segítséget. A lány elmondta nekik, hogy a Roosevelt teret Széchenyi István térre cserélték. Azt is hozzátette, hogy nyugodtan használják a régi utcanevet. A fiú hozzátette, hogy sok helybéli nem hajlandó elfogadni az új utcaneveket. Majd segítségül fölírta a papírra, hogy melyek változtak meg.
Egyáltalán mi értelme volt ennek? Minek kellett ennyi pénzt kidobniuk?
Jaj persze, mert a kommunizmus mily' csodás volt!-.-
Megértem, hogy nem akarnak ezekre az időkre emlékezni...
Na igen. Csak az a probléma ezzel, hogy ezt is indulatból csinálják.
Sok helyen (Buzsák, Marcali, Nagycserkesz, Kaposvár, Kéthely, stb.) még ma is van Lenin utca, és senkit nem zavar, ott is élnek emberek, és egyikük sem lőtte agyon magát, mert még mindig Lenin utcának hívják az utcát ahol lakik.
Viszont Elvis Presley tér már van Budapesten, aminek csak az a baja, hogy Lajos bácsi ki sem tudja mondani a nevét... És mint tudjuk, Elvis OLYAN NAGY magyar nemzeti hős volt, hogy feltétlenül teret kellett elnevezni róla.
Kissé nevetséges az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!