Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a sorkötelez...

TollRoad kérdése:

Mi a véleményetek a sorkötelezettség visszaállításáról?

Figyelt kérdés
Oltást nem kérek!

2013. jan. 26. 20:14
 1/5 Joshy Ca$h ***** válasza:
54%
Én nem voltam katona pont kimaradtam belőle, de ha behívtak volna nem kerestem volna a kifogásokat. Én akárkitől kérdeztem a katonaságról mindenki azt mondta jó buli. Amúgy meg ráférne a mai fiatalokra!
2013. jan. 26. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:
61%
alapvetően nem rossz ötlet de ki finanszírozná? a szülők? az állam? a (még) képzés nélküli tanuló hitelből?
2013. jan. 26. 20:38
 3/5 anonim ***** válasza:
66%
nagy hülyesèg, èrtelme nem lenne az egèsznek csak az àllam pènze menne el vele, de bohockodàs az egèsz
2013. jan. 26. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:
83%

Felesleges, értelmetlen.

Le lehet pontozni amiért ellene vagyok.

A mai modern harctechnológia nem az ágyútöltelékek képzésére épül.

Apám volt sorkatona még, ő monda, hogy abszolút felesleges, nem tanulnak semmit sem, nincs nevelő célzata (csak a "ki ha nem én" típusú bunkók élik ki magukat a gyengébbeken), a laktanyában ellenben megtanulnak az újoncok inni, cigizni, lopni, sőt már drogozni is.

Apámnak rengeteg barátja volt aki sorkatona volt, mesélte, hogy rengetegen lelki sérültként, masszív alkoholistaként távozott úgy, hogy előtte egy kortyot nem ivott.

Nem értem miért akarja sok ember ezt visszahozni. Az államnak másra sincs pénze, nem hogy erre...

2013. jan. 27. 21:44
 5/5 anonim ***** válasza:
83%

Nincs értelme visszahozni.

Sokan ebben remélik a soha nem létezett "tökéletes megnevelést".

18 éves korába már senkit nem lehet megnevelni. Egyrészt az a szülő feladata, másrészt ekkor már szinte nem változtathat ó meg gyökeresen senki. Most vannak olyanok, akiket ez megtör, de az is időleges.

Ez a sorkatonás bohóckodás arra jó, hogy a bunkó neveletlenek a gyengébbeken, vagy a jól nevelteken éljék ki magukat.

Az, hogy manapság mi a divat meg merőben nem ez határozza meg. (ha valaki azzal jönne h ki hogy öltözködik v hogy néz ki mostanság)

2013. jan. 27. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!