Előfordulhat, hogy valakit itt - a neve alapján - annyira utálnak, hogy mindig lepontozzák?
Van egy jómadár, aki annyi hülyeséget ír, nekem is nem egyszer beszólogatott már, konkrétan a semmiért. De ahogy nézegetem vissza, ahova írt, szinte mindenhol le van pontozva. Sokszor függetlenül a választól (bár legtöbb esetben valóban értelmetlen dolgokat ír).
Lehet ennyire utálja mindenki?
Csak nem a Goku x) gyerek? :D
Őt leszokták pontozni, megérdemelten.
De egyébként másnál még nem láttam ilyet rövid gyk-s pályafutásom során.
Én úgy járok el, hogy egy választ akkor pontozok le, ha meggyőződésem, hogy az illető objektív szemmel nézve ír hülyeséget, cáfolható kijelentést. Pl. ha valaki azt írja, hogy 2+2=5, azt lepontozom. Ha valaki azt írja, hogy szerinte létezik / nem létezik Isten, ha szerinte a rockzene sokkal jobb / rosszabb mint a popzene, akkor azt nem pontozom le, függetlenül attól, hogy esetleg nem értek vele egyet. De vélemény jellegű kérdésnél, ahol nincs egyértelmű válasz, ott nem pontozok le választ pusztán azért, mert nem értek vele egyet.
De nem mindenki jár el így. Sokan érzelmi alapon nyomkodják a gombokat, és nem objektív szempontok alapján.
Pro és kontra létezik a jelenség. Lehet, hogy valakinek a válaszát azért pontozzák le, mert egy !másik! válasza, esetleg egy !másik! kérdésre adott válasza verte ki a biztosítékot, ott írt olyan választ, ami egyértelműen tudatlanságra, hülyeségre utal. Anno volt egy válaszoló, aki a Tudományok rovatban írt olyan dolgokat, ami egy középiskolai tudással nézve is hülyeség. Mivel a sokadik alkalom volt, azért rákerestem, milyen válaszokat ad. Volt sok hülyeség. Ami nagyon nagy hülyeség volt, azt lepontoztam. De pl. találtam olyan válaszát más kategóriában, ami teljesen jó volt, így azt felpontoztam, mert az adott válasz valóban hasznosnak bizonyult. De mint írtam, nem mindenki jár el így.
Aztán kontra is működik a dolog. Van, hogy akivel ha vitába szállsz, és elfogynak az érvei egy olyan kérdésben, ami ténykérdés, és nem vélemény kérdése, akkor bosszúból elkezd lepontozni. Találkoztam már ilyennel is. Főleg az utalt erre, hogy olyan választ is lepontoztak, ami nem válasz volt, hanem a kérdés hiányosságaira való felhívás, további információ kérdése. Pl:
Kérdés: Mi a megoldás: cos2x=1
Válaszom: A jelölésed kétértelmű. Itt most a cos2x mit jelent? cos²(x)-et vagy cos(2*x)-et?
Szóval attól függetlenül, hogy a lepontozott személy a hülye, vagy a lepontozó személy az, a jelenség mindkét oldalon létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!