Hány éves kor felett ciki az aupairkedés?
Ez csak attól függ, hogy milyen beállítottságú vagy és hogyan állsz a dolgokhoz.
Ha úgy állsz hozzá, hogy kínosnak érzed, hogy X évesen ez a munkád, akkor nem fogod magadat jól érezni.
Ha azt mondod, hogy ez egy tök jó lehetőség, hogy nyelvet tanulj, világot láss, új kultúrában élj és új tapasztalatokat szerezz, akkor élvezni fogod.
Én most aupair vagyok, és van itt egy 26 éves barátnőm, és abszolút nem érzi cikinek. Teljesen laza a felfogása, életvidám, pozitív lány. "Válság van, otthon nem kaptam munkát, ezért vagy otthon maradok, vagy kijövök egy évre külföldre, nyelvet tanulok és majd meglátom mi lesz".
Ennyi az egész...
De szerintem az aupairkedésnek mindig csak egy átmeneti megoldásnak kell lennie. Az nem egy lehetőség, nem egy életcél, csak valamihez hozzásegít, szóval szerintem egyáltalán nem ciki, ha az ember el akar tölteni egy évet külföldön, bármilyen célja is legyen. De aztán tudni kell tanulni a dologból, tudni kell továbblépni.
És sokféle aupair van, hidd el, nem mindenütt kell az apuka gatyáját vasalgatni... Nekem nem kell mosnom, vasalnom a családra. Rendben tartom a házat, de az anyuka is besegít, és főzök is, de ezek mind olyan dolgok, amiket megcsinálnék, akárhol, akárkivel is élnék.
Szerintem egyébként 26-27 kor körül van a határ. Ha annál idősebb vagy, akkor próbálj inkább nanny lenni. Több a munka, de több a fizetés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!