Aki az ó. év utolsó óráiban születik, az másnap már 1-éves? Van e olyan eset, hogy az utólsó órában születik valaki?
Ha valaki megkérdi hanyas vagy?Valaszom...44-es majd ő,én 45-ös...engem még elzavarhatsz cigiért hisz fiatalabb vagyok egy évvel!
Hogyan szulethet egy gyerek pont éjfélkor?A másik 2-másodpercel később aharmadik éjfél után 5 percel?
Kedves Kérdező!
Azért a példája "más dimenzió".
Újszülöttnél azt számolják hány napos, később hogy hány hetes, aztán hány hónapos - ez utóbbit még akár másfél évesen is, vagy akár tovább. Csak később számolnak években, de akkor is többnyire pontosan: pl. 2 éves és 4 hónapos.
Felnőtt korban már -hacsak nincs rá különös ok- már elnagyoltan is lehet számolni.
Egy negyvenes férfi nem pont negyven éves, egy hatvanas néni is évekkel eltérhet a pontos hatvanéves életkortól.
Elhalálozásnál például csak a betöltött éveket veszik figyelembe; 51 évet ért meg az is, aki 2 héttel- és az is, aki 11 hónappal az 51. születésnapja után halt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!