Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Aki az ó. év utolsó óráiban...

Bussanyi béla kérdése:

Aki az ó. év utolsó óráiban születik, az másnap már 1-éves? Van e olyan eset, hogy az utólsó órában születik valaki?

Figyelt kérdés

#éjfelkori #születés az ujévben.
2013. jan. 2. 09:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne másnap mar 1 eves? Ezt komolyan kérdezed? Anyám....
2013. jan. 2. 09:10
 2/8 anonim ***** válasza:
azt lehet mondani hogy tavaly született de hogy 1 éves... köttesd el magad
2013. jan. 2. 09:18
 3/8 anonim ***** válasza:
aki mondjuk 2012.12.31.-én 23:50.kor született az 2013.12.31-én lesz 1 éves ilyen egyszerü
2013. jan. 2. 09:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szeretném, ha te lennél a kölcsönadóm. Olyan feltétellel, hogy egy éven át fizetek havi részleteket és december utolsó napján venném fel. Január 1-re le is telne az egy év, anélkül, hogy fizetnék.
2013. jan. 2. 09:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Ha valaki megkérdi hanyas vagy?Valaszom...44-es majd ő,én 45-ös...engem még elzavarhatsz cigiért hisz fiatalabb vagyok egy évvel!

Hogyan szulethet egy gyerek pont éjfélkor?A másik 2-másodpercel később aharmadik éjfél után 5 percel?

2013. jan. 2. 16:08
 6/8 anonim ***** válasza:
ja ilyen értelemben, hát igen ez jelenthet problémát(jan 5.én születtem)
2013. jan. 2. 16:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azért a példája "más dimenzió".

Újszülöttnél azt számolják hány napos, később hogy hány hetes, aztán hány hónapos - ez utóbbit még akár másfél évesen is, vagy akár tovább. Csak később számolnak években, de akkor is többnyire pontosan: pl. 2 éves és 4 hónapos.

Felnőtt korban már -hacsak nincs rá különös ok- már elnagyoltan is lehet számolni.

Egy negyvenes férfi nem pont negyven éves, egy hatvanas néni is évekkel eltérhet a pontos hatvanéves életkortól.

Elhalálozásnál például csak a betöltött éveket veszik figyelembe; 51 évet ért meg az is, aki 2 héttel- és az is, aki 11 hónappal az 51. születésnapja után halt meg.

2013. jan. 2. 17:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Az eddigi válaszokat köszönöm!Japánban úgyhallottam csak az évek vannak feltüntetve...
2013. jan. 3. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!