Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A napokban halt meg a nagymamá...

A napokban halt meg a nagymamán. Több óra autóval a temetés helye, a munkahelyem ad plusz szabadságot ilyen esetben?

Figyelt kérdés
2012. dec. 31. 21:05
 1/10 anonim ***** válasza:
30%

Részvétem :/

Nem tudhatom, hogy milyen munkahelyed van, de biztos megértik! Szerintem adni fognak!

2012. dec. 31. 21:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen! Jogod van hozzá, de elfelejtenek szólni. Kettő nap jár!
2012. dec. 31. 21:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Rendkívüli szabadság halálesetkor

Két nap szabadság jár a közeli hozzátartozó halálakor. Közeli hozzátartozónak a mentesség szempontjából a házastárs, az egyenes ágbeli rokon, a házastárs egyenes ágbeli rokona, az örökbe fogadott, mostoha és nevelt gyermek,, az örökbe fogadó, a mostoha és a nevelőszülő, a testvér, valamint az élettárs minősülnek.

A nagymamád egyenes ágbeli rokon.Jár a 2 nap.Be kell hozzá mutatni a halotti anyakönyvi kivonat másolatát.

2012. dec. 31. 21:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"Két nap szabadság jár a közeli hozzátartozó halálakor. Közeli hozzátartozónak a mentesség szempontjából a házastárs, az egyenes ágbeli rokon, a házastárs egyenes ágbeli rokona, az örökbe fogadott, mostoha és nevelt gyermek, az örökbe fogadó, a mostoha és a nevelőszülő, a testvér, valamint az élettárs minősülnek."

[link]

2012. dec. 31. 21:12
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Kérni fogom a2 napot munkaadómtól.
2012. dec. 31. 21:34
 6/10 A kérdező kommentje:
Még nem kérdeztem a munkaadómat,hogy kapok e szabadságot erre a napra,de a kolléganőmnek mondtam,és Ö azt mondta,hogy CSAK A SZÜLŐ HALÁLAKOR JÁR A 2 NAP.Most akkor merjek kérni szabadságot,vagy ne?
2013. jan. 3. 08:57
 7/10 anonim ***** válasza:

A 3. és 4. kommentben is idézetet láthattál a Munka Törvénykönyvéből. Ezzel szemben áll a kolléganőd szava.

Melyiknek hiszel?

2013. jan. 3. 09:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Persze hiszek a munkatörvénykönyvének,de a mi munkahelyünkön sok minden nem úgy van ahogyan kéne lennie.Nem tudom,miért van különbség köztisztviselő és közalkalmazott között,mindig erre hivatkoznak nálunk,hogy az nem ránk vonatkozik,hanem a köztisztviselőkre.Na mindegy így akkor már ha tudom a temetés pontos napját,akkor jelzem a főnöknőm felé.Köszi a válaszokat.
2013. jan. 3. 10:52
 9/10 anonim ***** válasza:

A munka törvénykönyvének mindegy, hogy köztisztviselő,közalkalmazott vagy szakmunkás vagy.mindenkire egyformán vonatkozik.Jár a 2 nap.

Itt a paragrafus is, hogy tudjál mit mondani, ha a főnök nem enged.

2012.évi I.törvény A munka törvénykönyve

". Mentesülés a munkavégzési kötelezettség alól

55. § (1) A munkavállaló mentesül rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól

a) keresőképtelensége,

b) a jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő, egészségügyi intézményben történő kezelés, valamint

c) a kötelező orvosi vizsgálata tartamára, továbbá

d) a véradáshoz szükséges, legalább négy óra időtartamra,

e) a szoptató anya a szoptatás első hat hónapjában naponta kétszer egy, ikergyermekek esetén kétszer két órára, a kilencedik hónap végéig naponta egy, ikergyermekek esetén naponta két órára,

f) hozzátartozója halálakor két munkanapra,"

2013. jan. 3. 20:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen megkaptam a 2 napot.Köszönöm a válaszokat.
2013. jan. 4. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!